Назвали ціну гектара орної землі після зняття мораторію

Опубліковано:
11 Лютого, 2018

Завідувачка відділу земельних відносин та природокористування Інституту аграрної економіки, д. е.н. Ольга Ходаківська прогнозує, один гектар землі сільськогосподарського призначення після зняття мораторію коштуватиме 2,5 тисячі доларів (близько 70 тисяч грн), — повідомляє AgroPolit. 

У разі зняття мораторію продати свої земельні паї мають намір близько 10,4% власників. А це означає, що пропозиція на ринку земель у разі його запровадження може складати 1,5-2,8 млн га сільгоспугідь.

Для третини землекористувачів (32%) прийнятною для викупу земель є ціна, яка не перевищує 500 доларів (13,5 тисячі грн) за гектар.

«Ще 22,2% спроможні запропонувати близько 1000 доларів за гектар. Звідси очевидним є їхнє бажання, яке полягає в тому, щоб процес запровадження ринкового обігу доповнювався механізмом пільгового кредитування та розтермінування платежу», — зазначила Ходаківська.

Частка тих, хто вважає, що може купити землю сільгосппризначення за ціною 2 тисячі доларів за гектар, становить 10,7%.
«На прохання зазначити конкретну ціну, 15,3% опитуваних землекористувачів вказали 2,5 тисячі доларів за гектар», — сказала Ходаківська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гектор, #земля, #мораторій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пай, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: