У Заліщицькій художній школі пройшов унікальний майстер-клас із кераміки

Опубліковано:
10 Лютого, 2018

У Заліщицькій художній школі пройшов унікальний майстер-клас із кераміки, де дітей навчали мистецтву ліпки з глини.

Це давнє заняття українців, яке на сьогодні чомусь несправедливо забуте. А дарма, адже наші народні умільці у давнину вміли виготовляти неймовірної краси іграшки, фігурки-обереги для всієї сім’ї, свищики, якими  зазвичай весну закликали. Усі ці речі згодом мали своє значення і сакральний зміст. А як раділи діти керамічними іграшкам!

Відродити таку традицію взялись викладачі художньої школи разом зі своїми вихованцями і їх батьками. А ще запросили до спільної роботи міського голову Аллу Квач і  заступника із гуманітарних питань Заліщицької міської ради Михайла Бандрівчака.

Алла Василівна зізналася, що отримала велике задоволення від роботи, від спілкування з дітьми і їх наставниками. Було приємно бачити, з яким зацікавленням працювали діти, як намагалися виготовити свою власну, не схожу на іншу глиняну фігурку, свищик. Усього за півгодини юні умільці вже демонстрували свої роботи і дякували разом з учителями гостям із міської ради за спільну роботу та фінансову підтримку майстер-класу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Заліщики, #кераміка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: