Призов-2018: кого відправлять воювати на передову

Опубліковано:
9 Лютого, 2018

Із 18 років українці мають право йти в армію за власним бажанням, а в 20 років – обов’язковий призов в армію. Згідно зі  ст. 23 ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу” термін служби в армії становить 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти і 12 місяців – для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра, – пише Знай.

 

Юнаки, призвані в армію в 2018 році, не будуть допускатися на лінію фронту в зоні АТО. Цей момент прямо прописаний у військовій доктрині України. Солдати строкової служби потрапляють під дію принципу неучасті в бойових операціях, повідомляє заступник начальника Генштабу. 

Виняток становлять лише ті, хто висловить особисте бажання відправитися на передову, але спочатку солдат все одно повинен буде пройти спеціальне навчання, і лише потім може підписати контракт зі збройними силами.

Звичайно, якщо в країні буде оголошена чергова хвиля мобілізації, то призовники можуть бути відправлені в зону проведення антитерористичної операції.

 

Вимоги до кандидатів для служби за контрактом: вік від 18 до 60 років (для жінок – від 18 до 50 років). У кандидата не має бути судимостей за вчинення тяжких злочинів.

Майбутній військовий повинен мати базову середню освіти і бути придатним до служби за станом здоров’я. 

Контрактники мають право на збереження робочого місця, посади і середнього заробітку, якщо вони прийняті за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці. 

 

Також повідомляється, що військовослужбовці та члени їх сімей будуть забезпечуватися службовими житловими приміщеннями, що відповідають вимогам житлового законодавства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #призов, #тернопіль, #тернопільські новини, #юнак
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: