Через статтю у Чортківській місцевій газеті виник міжнаціональний скандал

Опубліковано:
8 Лютого, 2018

2 лютого 2018 року вийшла у друк місцева газета «Чортківський вісник», де в редакторській колонці автор Мар’яна Полянська написала статтю «Жиди чи євреї?».

У статті робиться акцент на  тому,  що сьогодні при владі дуже багато євреїв, які завжди були там де гроші і вплив, – пише БезТабу.

Також, автор статті та редактор газети 22-річна Мар’яна Полянська обурюється, чому Ізраїль не визнає Голодомор, хоча його вшановують у всьому цивілізованому світі.

«Трамп, Меркель, Саакашвіллі, Ширак, Саркозі, Берлусконі, Лінкольн, – та ще багато президентів – усі вони євреї, пише дівчина».

Стаття викликала широкий резонанс.

Зокрема, директор Українського єврейського комітету Едуард Долинськийзлісно відреагував на публікацію, написавши, що редактор слово в слово повторює те , що говорили і писали її колеги з ОУН, коли знищували євреїв!

На дану статтю відреагувала і Чортківська міська рада, заявивши, що жодного відношення до газети не має, адже видання пройшло процес роздержавлення та перейшло у приватну власність.

Мар’яна Полянська підтвердила, що викупила видання і для цього їй довелося брати кредит. Працює вона сама як журналіст, редактор, фотограф, кур’єр та прибиральниця.

Дівчина не вбачає у своїй статті нічого антисемітського та каже, що пише правду, яку бояться озвучити тисячі українців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #газета, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скандал, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: