Супрун покарала лікаря, через халатність якого помер 12-річний тернополянин

08.02.2018 17:13   Джерело: Реально
Опубліковано : Новини Тернопілля

В.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила на офіційній сторінці у ФБ, що запізно дізналися про трагічну загибель 12-річного тернополянина Романа Кулика, який помер через халатність медиків Жидачівської районної лікарні. Попередньо мінохорони подало перелік кандидатів на державну стипендію. Серед видатних діячів охорони здоров’я був і головний лікар Жидачівської райлікарні. Тепер медику стипендія не світить, - пише Реально.

“Відкликаємо головного лікаря Жидачівської центральної районної лікарні з переліку кандидатів на державну стипендію видатним діячам охорони здоров’я.

Влітку в лікарні помер 12-річний хлопець. 7 грудня комісія МОЗ дійшла висновку, що дитина померла саме через недбалість лікарів.

Читайте також

Головному лікарю львівської лікарні, де через халатність медиків помер 12-річний тернополянин, призначили президентську стипендію
Львівські лікарі винні у смерті 12-річного тернополянина, – МОЗ
Як покарали лікарів з вини яких помер підліток з Тернопільщини?

Ми дізналися про ситуацію пізніше, ніж подали кандидатури стипендіатів на розгляд Кабміну. Проте вважаємо неприпустимим, щоб в українській лікарні могла трапитися подібна ситуація.

Сьогодні на Уряді прийняли рішення звернутися до Президента з пропозицією вилучити головного лікаря зі списку стипендіатів в Указі.

Дякую всім, хто привернув увагу до цієї проблеми.

Ми працюємо, щоби в майбутньому запровадити ліцензування для медиків. Щоби кожен лікар отримував ліцензію на роботу і це було б гарантією його фаховості. Якщо він порушує стандарти надання допомоги – він втрачає ліцензію, як це працює в розвинених країнах.

Ми готові змінювати систему, визнавати проблеми та робити все, щоб вони не повторювалися в майбутньому”.

Таке рішення  Уляни Супрун підтримали сотні українців. Зокрема, подякував і батько Ромчика Володимир Кулак:

“Дякую всім небайдужим! Доказано! Правда і справедливість, є в Україні! Якщо діяти, працювати якісні зміни в Україні та медицині будуть! Вони вже настали! Мені 90% людей, сім місяців тому, після смерті мого сина Романа, казали;”Це нічого не дасть, це система! Навіщо воно тобі, облиш, ти нічого не доб’єшся, тільки потратиш час, здоров’я і гроші!”
Треба працювати і зміни будуть. Основна реформа не на папері, а в наших головах. Все буде добре. Воно вже є.”


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі