Євген Шпак – почесний громадянин Борщівського району

Опубліковано:
8 Лютого, 2018

Таке звання відомому художникові, який нині живе у Скалі-Подільській, було присвоєно рішенням сесії районної ради, яка відбулась наприкінці січня.

Євген Михайлови дуже активна і творча людина, митець, який завжди у пошуку нових ідей.

Багато років він мріяв заснувати селищний музей.  Завдяки своїй наполегливості, Євгенові Шпаку вдалось втілити мрію у життя. Уже шість років він очолює створений за власною ініціативою краєзнавчий музей  імені Мирослава Старицького, де зібрані унікальні матеріали про видатного оперного співака – вихідця зі Скали-Подільської.

Євген Шпак – уродженець села Олексинці, що на Борщівщині. Художньому мистецтву навчався на факультеті рисунку і живопису у Московському народному університеті мистецтв.

Працював завідуючим клубами у селі Монастирок, Олексинці, у Борщівській художній майстерні.

Ще під час служби в армії йому вдалося організувати десять персональних виставок своїх робіт у Борщеві, Львові, Мінську. Талант молодого митця не залишився непоміченим, його вважали кращим армійським художником  Прикарпатського військового округу.

Євген Михайлови організував п’ять персональних виставок своїх робіт у різних музеях Тернопільщини. А ще пан Євген постійно бере участь в обласному конкурсі імені Ярослава Музики, нагороджений численними дипломами та грамотами.

В активі художника – почесні відзнаки обласної держадміністрації, обласного управління культури, Тернопільського методичного центру народної творчості, диплом першого ступеня виставки у місті Києві «Барвиста Україна».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шпак
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: