Німецькі радикали в Криму сприяють перегляду кордонів Польщі

07.02.2018 18:53   Джерело: cipt.org.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

Німецькі політики відвідали окупований Крим, щоб створити умови для перегляду кордонів Польщі на користь Німеччини, - пише cipt.org.ua.

Основна причина візиту представників праворадикальної партії “Альтернативи для Німеччини” в окупований Росією Крим не німецько-російська дружба, не прагнення принизити Україну, навіть не зацікавлення Німеччини в активній економічній співпраці з Росією, а прагнення створити прецедент зміни кордонів у Європі.

Цей прецедент потрібний для висунення вимоги про повернення Німеччини до кордонів, які були перед Другою світовою війною, що цілком відповідає поглядам правих радикалів, які знаходяться на грані відновлення ідеології німецького нацизму.

Експансіоністська політика німецьких радикалів передовсім спрямована проти Польщі, значна територія якої — це колишні землі Рейху. Після нагнітання антиукраїнської істерії у Польщі, Україна мала бути нейтральною у польсько-німецькій конфронтації щодо частини території Польщі, яка до Другої світової війни належала до Німеччина.

Антиукраїнська акція німецьких правих проти України, дає право Україні підтримати Польщу. Проте, щоб перемогти німецький нацизм, поляки повинні врахувати негативні наслідки передвоєнних 30-х років минулого століття, коли польський нацизм проявився у першу чергу через переслідування українців.

Петро Жук, Роман Соломонюк, Назар Мазур

Лабораторія суспільно-політичного аналізу Центру з інформаційних проблем територій НАН України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: cipt.org.ua  

Коментарі