Керівництво Тернопільського обласного центру зайнятості провело прес-конференцію

06.02.2018 14:13   Джерело: Міськрайонний центр зайнятості
Опубліковано : Новини Тернопілля

В обласному центрі зайнятості відбулась прес-конференція керівництва Тернопільського обласного центру зайнятості за результатами діяльності обласної служби зайнятості у 2017 році та визначення пріоритетних завдань на 2018 рік.

«Упродовж 2017 року через службу зайнятості Тернопільщини шукали роботу майже 47 тис. осіб, з них 29,5 тис. мали статус безробітного. За сприяння центрів зайнятості області вдалося працевлаштувати 25918 осіб. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 33 безробітним відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 3121 особу, після завершення яких 828 - працевлаштовано на постійні місця праці, - поінформував представників місцевих та обласних ЗМІ директор обласного центру зайнятості Василь Олещук. - На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 9 безробітних.

Минулого року досягнуто позитивної динаміки з основних напрямків діяльності служби зайнятості Тернопільщини: кількість безробітних скоротилась на 14,6%, роботодавці подали у місцеві центри зайнятості на 8,3% більше вакансій».

Директор ОЦЗ повідомив, що найбільший попит в області мали: менеджери, бухгалтери, медсестри, інженери, касири, серед працівників робітничих професій - продавці, водії, монтери колії, оператори котельні, охоронники, кухарі, офіціанти, працівники будівельних професій, електрогазозварники, електромонтери, швачки, трактористи.

Протягом 2017 року Державною службою зайнятості запроваджено сучасні сервіси: електронна черга, послуга відеорезюме, відеовакансії та відеопрезентації підприємств і т.д. В Україні розпочала роботу «гаряча лінія» ДСЗ - за номером 0 800 50 99 66 можна дізнатись інформацію про повний перелік послуг служби зайнятості, питання реєстрації та ін. Діє новий Інтернет-ресурс державної служби зайнятості під назвою «Єдине соціальне середовище зайнятості» (www.dcz.gov.ua),  на сторінках якого реалізовано сервіси з пошуку вакансій та резюме по всій країні, кабінети безробітних та роботодавців, профорієнтація онлайн, інфографіка статистичних даних про ринок праці та зайнятість. Зайти на сайт можна також з мобільного телефону, відтак бути в курсі новин, дізнатися про послуги служби, отримати поради, записатись на прийом до фахівця, здати звітність, знайти працівника тощо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Міськрайонний центр зайнятості  

Коментарі