Сьогодні найпопулярнішій соціальній мережі у світі Facebook виповнюється 14 років. 4 лютого 2004 року вперше запрацювала заснована Марком Цукербергом соціальна мережа для студентів американських університетів.

Марк Цукерберг написав сайт Facemash, попередника Facebook, 28 жовтня 2003 року, навчаючись на другому курсі Гарвардського університету. 

Читайте також

Довго сидіти не вийде: в Facebook грядуть зміни
Цікаві факти про Степана Бандеру

Наступного семестру, 4 лютого 2004 року Цукерберг запустив Thefacebook, доступ до якого мали лише студенти Гарвардського коледжу. За перший місяць роботи мережі у ній зареєструвалася більш ніж половина студентів Гарварду. У березні 2004 року Facebook користувалися вже й в університетах Стенфорда, Колумбії та Єля. Поступово впродовж короткого часу він відкрився для більшості університетів Канади та США.

У 2005 році компанія викинула із назви артикль і почала називатися так, як зараз всім звично. Цього ж року, у вересні було відкрито шкільну версію Facebook. Для того щоб приєднатися до шкільної мережі, потрібно було запрошення від вже зареєстрованого учасника. Згодом  Facebook зняв обмеження і з 26 вересня 2006 року став доступним для кожного віком старшим за 13 років і  дійсною адресою електронної пошти.

 Читайте новини TeNews на сторінці в ФБ або приєднуйтеся до нашої групи “Новини Тернопільщини”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день народження, #марк цукерберг, #фейсбук
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: