Аграрна Тернопільщина: Перспектива галузі – в оновленні стада

04.02.2018 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Фермери окремих районів області змінюють вектор виробничої та господарської діяльності. Згідно з прогнозом спеціалістів- аграрників вони планують у 2018 році збільшити обсяги закупівлі худоби для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів.

Усього буде придбано за рахунок державної фінансової підтримки 300 голів ВРХ. Найчисельніше стадо — 300 тварин планує придбати фермерське господарство «Щедра нива» Підволочиського району, зокрема для відтворення дійної череди 150 високопродуктивних телиць, стільки ж нетелей.

Читайте також

В підприємстві на Тернопільщині, яке очолює Герой України, встановили рекорд
На Тернопільщині сільським кооперативам – «зелене світло»
На Тернопільщині ще один рекорд: цього разу з надоями молока

ФГ «Вікторія» Підгаєцького району закупить 40 голів молодняка: 25 нетелей, 15 телиць. Для цього створено надійну кормову базу. В раціоні годівлі передбачено сіно, сінаж з однорічних і багаторічних трав, коренеплоди, макуха, концкорми, мінеральні добавки. Крім цього, як слід підготовлено й утеплено наявні тваринницькі приміщення. Для оновлення молочного стада керівники ФГ «Біо-Збараж» акумулювали кошти, щоб завести в основне стадо 25 нетелей, а ФГ «Обрій» Підгаєцького району — 20 телиць парувального віку.

Поштовх для подальшого розвитку тваринницької галузі має дати обіцяний урядом у держбюджеті-2018 року 1 млрдгрн на підтримку фермерських, дрібних і середніх сільгоспгосподарств. Добрий почин нових господарів землі на селі в умовах ринкової економіки вартий гідного наслідування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі