На Тернопільщині тепер на 5 заповідників більше

03.02.2018 17:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

На Тернопільщині статус заповідника надали п’ятьом територіям і об’єктам, загальною площею 57,3 га.  Таке рішення прийняла Тернопільська обласна рада.  

Зокрема, це:

Читайте також

На Тернопільщині є п’ять цінних для природи Європи територій

- гідрологічний заказник ,,Гнізненський”, що у Збаразькому районі площею 44,7 га. Територія заказника охоплює заплаву річки Гнізна за межами населених пунктів Базаринської сільської ради.

- Ландшафтний заказник ,,Кружляк” у Тернопільському районі площею  6,0 га, територія якого охоплює заболочену заплаву річки Гніздечна на північно-західній околиці с. Байківці.

- Комплексна пам’ятка природи ,,Урочище ,,Пустельня” у Заліщицькому районі площею 3,0 га. що у кв.61 (вид.3,4) державного підприємства ,,Бучацьке лісове господарство”.

- Гідрологічна пам’ятка природи ,,Джерело Божої любові” у Тернопільському районі площею 0,03 га. Джерело питної води, що має еколого-освітню, історико-культурну, господарську та естетичну ціннність знаходиться на території Великоберезовицької селищної ради, при в’їзді в село Кип’ячка. Запропоноване до заповідання жителькою цього села Чорнопиською Н.М.

- Ботанічна пам’ятка природи ,,Кальненський ясен” у Козівському районі площею 0,02 га. Дерево ясена звичайного віком понад 150 років зростає у селі Кальне поряд з дерев’яною церквою Святого Миколая.

Загалом природно-заповідний фонд має у своєму складі 639 територій та об’єктів загальною площею 123,23 тис. га. Питома вага площі природно-заповідного фонду у площі Тернопільської області складає 8,91%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі