Прем’єрний показ фільму «Міф» в Тернополі: сльози, захоплення, оплески (Фото, відео)

«МІФ». документальний фільм, 63 хв.

02.02.2018 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

1 лютого відбувся прем’єрний показ фільму «МІФ» в тернополі. На прем’єрі в місцевому кінотеатрі були присутні режисер фільму Іван Ясній, брат Василя Сліпака – Орест Сліпак, автор анімації Юрій Журавель, режисер монтажу. 

«МІФ» - новий фільм авторів стрічки «Добровольці Божої Чоти», Леоніда Кантера та Івана Яснія вийде на екрани українських кінотеатрів у січні 2018 року. Фільм розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом.

Василь народився у Львові, але завдяки унікальному голосу вигравав конкурс за конкурсом і, зрештою, переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, що ми звикли називати «щастям»: ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш ніж достатньо , як для людини творчої професії.

Але Василь вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. Також переплітаються дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що забуваєш, де вигадка а де реальність.

Одна – це оповідання Джанні Родарі «Джельсоміно в країні брехунів» про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга – історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою крїану, оскільки не міг мовчати.

Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель.

Режисерський дует Леоніда Кантера та Івана Яснія має в доробку вже два спільних фільма: короткий метр «Війна за свій рахунок» та повнтометражний фільм «Добровольці Божої Чоти»., який режисери показали у 23 країнах світу на всіх континентах.

Музику для фільму «МІФ» створили та надали одні з кращих композиторів сучасності. Серед них Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко, що представляють сучасну українську оперу у світі разом із формацією NOVA OPERA та Едуард Приступа, відомий на українській сцені, як Діля.

Рік випуску: 2018. Режисери: Леонід Кантер, Іван Ясній. Музика: Євген Гальперін, Роман Григорів, Ілля Разумейко, Едуард Приступа

Трейлер фільму:

 

Розклад наступних прем’єрних показів та зустрічей авторів із глядачами:

2 лютого 18:00 – Івано-Франківськ, к/т “Люм’єр”, (вул. Грушевського, 3)

2 лютого 19:00 – Рівне, кінопалац “Україна” (Майдан Незалежності, 2)

3 лютого 18:00 – Львів, Планета Кіно  (ТРЦ “ФОРУМ Львів”, вул. Під Дубом 7б)

4 лютого 19:00 – Житомир, Multiplex (ТРЦ Глобал UA вул. Київська, 77)

8 лютого 19:00 – Київ, к/т “Україна” (вул. Городецького, 5) 

Всеукраїнський прокат з 8.02.2018


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі