Степан Барна: Жодне село та жодна громада в Тернопільській області не має оминути осторонь кооперативний рух

Опубліковано:
1 Лютого, 2018

2018 рік в області буде визначальним з боку розвитку тваринництва, кооперативного руху та відновлення сільського господарства. Під ці напрями діяльності в Державному бюджеті на всі регіони України закладено 6 млрд. 300 млн. грн. На цьому акцентував очільник Тернопільщини Степан Барна під час засідання колегії облдержадміністрації, участь у якому взяли голови районних адміністрацій, голови громад, керівники територіальних управлінь та начальники силових структур.  

Степан Барна нагадав, що з цих коштів на розвиток тваринництва передбачено 4 млрд. грн., 1 млрд. грн. – на фермерство і сільськогосподарську обслуговуючу кооперацію, 1 млрд. грн. – на компенсацію на придбання сільськогосподарської техніки. Майже 300 млн. грн. будуть спрямовані на підтримку садівництва, і понад 60 млн. грн. – на часткове відшкодування відсоткової ставки за кредитами комерційних банків.

«Сьогодні першочерговим завданням для всіх без винятків громад, сіл, районів Тернопільської області має бути питання відновлення тваринництва. Тим паче, що для аграріїв, котрі не мають власних коштів, планується відкриття кредитної лінії під 3% річних у гривневому еквіваленті на 5 років. Переконаний, що для кожного це буде унікальна можливість попрацювати в напрямку активності використання цих коштів. Гадаю, що цей рік має стати роком відродження тваринництва на селі. Тому пропоную зосередитися сьогодні на цьому питанні, долучити до цього процесу діючі сільськогосподарські підприємства, активно стимулювати відкриття малих фермерських господарств, адже це та практика, котра дозволить повернути тваринництво в село. А там, де тваринництво – там є робота», – підкреслив голова ОДА.

Також він зазначив, що в напрямку стратегії підтримки кооперативного руху передбачається його фінансування, але для цього, за попередніми даними, кооперативи мають бути зареєстровані. Крім того, планується, що максимальна сума підтримки на один кооператив на придбання обладнання і саджанців складатиме до 3 млн. грн. Утім, порядок відшкодування ще буде окремо доопрацьовуватися. «Але я вже сьогодні хочу зазначити, що жодне село, жодна громада в Тернопільській області не має оминути осторонь кооперативний рух. Адже це є прямим механізмом, який дозволить працевлаштувати людей та створити додану вартість на селі. А це, власне, наше завдання», – наголосив Степан Барна.   

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільська ОДА, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: