Військова служба за контрактом: почесна місія, нова спеціальність, гідна заробітна плата

Опубліковано:
30 Січня, 2018

Держава завжди повинна бути готова до захисту своєї територіальної цілісності й ця її готовність, безперечно, напряму залежить від кожного з нас.

Нову професію, спеціальність, роботу для справжніх чоловіків пропонує військова служба за контрактом. Мінімальний термін проходження контрактної служби становить 3 роки, максимальний — до 5-ти років.

До військової служби за контрактом залучаються не лише кращі військовослужбовці-професіонали, які вже мають за плечами бойовий досвід. Лави Збройних Сил України поповняють десятки, а то й сотні випускники вузів, профтехучилищ, молодих людей, які шукають своє життєве покликання.  Адже крім почесної місії — бути готовими до оборони рідної землі від ворога — військова служба за контрактом гарантує ще й гідне матеріальне забезпечення та стабільне майбутнє.

Читайте також

Святковий концерт для учасників АТО організували у Тернополі
Другий Святвечір Степан Барна провів з бійцями артилерійської бригади та Національної гвардії (Фото)

Солдат на посаді стрільця, що несе службу поза зоною АТО, щомісяця отримує не менше 7 тис. грн. Залежно від посади, звання, терміну проходження служби, кваліфікації ця сума збільшується. Додаткові щомісячні премії виплачуються військовослужбовцям окремих видів військ: Високомобільних десантних військ, Сил спецоперацій, корабельному складу ВМС, артилерії, танкістам тощо. Виплачується й винагорода усім військовослужбовцям, які виконують свої обов’язки у зоні АТО, незалежно від звання та посади.
Варто зазначити, що після завершення першого контракту, військовослужбовці, які продовжили термін служби, можуть ще й безкоштовно отримати заочну вищу освіту без відриву від військової служби.

Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу становить від 18 до 60 років.

Жінки у віці від 18 до 50 років також можуть служити в українських військах. Вони призначаються на посади: зв’язку — “телефоніст”, “телеграфіст” та інші; тилу — “кухар”, “кравець” та інші; медичні — “фельдшер”, “медична сестра”, та інші; штабу — “діловод”, відповідальний виконавець, “бухгалтер”.

Довідково:

На військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу приймаються:

– громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову  загальну  середню  освіту і не проходили строкової військової служби;

– військовозобов’язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою;

– військовослужбовці, які проходять строкову військову службу;

– військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є:

– стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками та показниками профвідбору;

– фізична підготовленість та психологічна стійкість кандидата на військову службу;

– мотивація до військової служби;

– рівень сформованості ідейних цінностей, моральних та професійних якостей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #контракт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: