Тернопільщина: захисники Василя Гнатюка умисно затягують розгляд справи про вбивство дівчини (Відео, Фото)

Опубліковано:
27 Січня, 2018

Останні заяви і звинувачення захисників підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїди – Василя Гнатюка спростував начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол, – пише Терен.

На думку Олександра Богомола, сторона обвинуваченого умисно затягує слідство, аби «відбілити» підлітка, хоча у поліції сумнівів у його провині не має ніхто. Для цього вони і вигадують усе нові і нові «факти», а потім вимагають їх спростування. Зокрема, переказують, що ніж на місце події нібито підкинули, а також начебто телефони вбитої дівчинки і Василя були на момент злочину в іншому місці.

– Проводили огляд місця події, – пояснює пан Богомол. – Один криміналіст оглядав предмет, інший – знімав усе на відео. Один криміналіст взяв ніж, бо його вже описав слідчий. Інший повів камерою, а ножа на землі не було. «Навіщо ти підняв? Я ще не встиг зафіксувати це», – запитав той, хто знімав. Я не кажу, що вони діяли правильно. Але це був технічний момент, якого не мало бути. Однак це – не впливає на ситуацію! Адже і ніж, і телефон були біля жертви – і це бачили десятки людей!

За словами полковника поліції, експерти підтвердили, що жертві завдали смертельне ушкодження саме цим ножем. І саме на ньому виявили ДНК як жертви, так і підозрюваного. Окрім того, є й інші переконливі докази – не на користь підозрюваного.

– Ми одразу отримали всю інформацію від операторів мобільного зв’язку, – каже Олександр Богомол. – Щодо всіх телефонів. Із прив’язкою до всіх базових станцій. Ця інформація була отримана законним шляхом уже на початку. Потім оператори мобільного зв’язку надіслали офіційну відповідь в електронному вигляді. Такі ж дані мають і захисники. Тобто у слідства і обвинувачення немає сумнівів щодо місця знаходження телефонів. Більше тут навіть нема про що говорити…

До речі, Василю Гнатюку поліція готова надати копії усіх 9-ти томів матеріалів справи, запевнив Олександр Богомол. Адже саме такою є остання вимога його захисників.

– Поліція має достатньо паперу, аби забезпечити кримінально-процесуальний процес, – запевнив пан Богомол. – Так, я згоден із думкою, що сторона захисту робить усе, щоб затягнути справу…

Додамо, Василя Гнатюка судитиме суд присяжних. Захисники обвинуваченого у вбивстві Ірини Мукоїди наполягатимуть на відкритому засіданні. А наразі підліток – за гратами аж до березня, так вирішив суд.

Фото і відео автора, а також «Терену»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #випускниця, #гнатюк, #мукоїда, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: