19 січня на засіданні Верховної Ради в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун запропонувала внести зміни до законодавства та ввести відповідальність за відмову від вакцинації.

Тернополяни до такої ідеї ставляться здебільшого негативно:

«Я вважаю, що штрафи за відмову від вакцинації – це неприпустимо. Українці не дарма бояться щеплень, адже неодноразово введення вакцини призводило до летальних наслідків, помирали діти. Ми не маємо впевненості у тому, що сироватки нам привозять якісні і що вони не завдадуть шкоди здоров’ю і навіть життю людини», – каже тернополянка Олена.

Читайте також

Тернопільщина: у психоневрологічному диспансері на кір захворіли 20 пацієнтів
Уже 105 жителів Тернопільщини захворіли на кір

«На мою думку, якщо МОЗ гарантуватиме нам хорошу якість вакцини, а лікарі, які робитимуть щеплення братимуть на себе відповідальність за наслідки – то тоді можна вакцинуватися і запроваджувати штрафи за відмову. Але поки таких умов немає – жодних штрафів бути не може», – зауважує тернополянин Михайло.

«Я вважаю, що людина має право на вибір і може обирати: потрібна їй вакцина, чи ні. Крім того, є чимало інших способів зміцнити імунітет та убезпечити себе від тої чи іншої хвороби. Я вважаю – багатьом людям просто краще почати вести здоровий спосіб життя, відмовитися від шкідливих звичок, вживати лише здорову і корисну їжу, більше часу проводити на свіжому повітрі, а не за комп’ютерами, тоді імунітет зміцнюватиметься природнім способом. І не потрібна буде вакцина. А штрафи за відмову від щеплень – це категорично «ні»! , – наголошує тернополянка Наталія.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дифтерія, #кір, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прививка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: