У «Народному фронті» пояснили, за що проголосувала Верховна Рада

Опубліковано:
26 Січня, 2018

Український парламент визнав Російську федерацію агресором на правовому рівні. За законопроект 7163 більшість народних депутатів проголосували минулого тижня. У тексті документу Донеччина, Луганщина і Крим прописані як окуповані.

Фракція «Народний фронт» у Раді, як повідомили її представники на Тернопільщині, тривалий час просила колег з інших партій  об’єднати відповідні розрізнені законопроекти. Зокрема, народнофронтівці закликали усунути із тексту проекту «мінські домовленості», які досі не виконує РФ.

А от чутки щодо цього закону, що поширюють провокатори у ЗМІ, спростував народний депутат Роман Заставний. Він наголосив, що Верховна Рада не відмовилася визнавати ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

Читайте також

Чому пенсії західноукраїнців менші, ніж в жителів Сходу?

«У схваленому Комітетом документі ці організації вказані, як підрозділи окупаційного режиму, які діють в інтересах Росії. Цей статус передбачає серйозніші наслідки, за нормами міжнародного права,  як для терористів, так і для самої РФ», – пояснив народний обранець.

У «Народному фронті» зазначають, прийняття цього та законопроекту 7164 не обіцяє автоматичне припинення воєнних дій і захисту мирного населення. Та ці закони поширюють міжнародне право на захопленій території щодо обов’язків країни-ворога.

Також проект 7163 не дає більше повноважень Президенту, пояснили в «Народному фронті». Натомість документ встановлює, що виведення російських військ з окупованої території відбувається не за його волею, а за поданням міністрів внутрішніх справ та оборони.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верховна рада, #голосування, #донбас, #заставний, #народний фронт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: