Щуки Івачівського ставу опинились під прицілом тисячі гачків – ситуація критична, хижак у небезпеці (Відео)

Опубліковано:
24 Січня, 2018

На замезлому ставі с. Івачів традиційно багато любителів підльодного лову. Усі рибалки знають, що саме зараз настав час для масової покльовки щуки, тому масово вийшли на лід Івачівського ставу. Мирну каритинку сидячих над лунками чоловіків псує тількі непомірна кількість вудок-жерлиць, на які ловлять івачівського хижака – щуку. Вудки-жерлиці – такі довжелезні жилки з гачками. Правилами любительського і спортивного рибальства дозволяють до п’яти гачків на вудці та не більше 5 жерлиць на людину. Тривожні повідомлення від небайдужих рибалок з приводу неконтрольованої кількості жерлиць на Івачівській водоймі зіпсували цю мирну картину. В суботу вранці 20 січня представники ГО «Скеля» разом із інспекторами рибного патруля провели рейд по виявленню порушників правил рибальства на вищезгадуваній водоймі. На льодяній арені чоловіки зібрали 1000 вудок-жерлиць, при тому що рибалок було біля ста. На жилках під водою замість дозволених 5 гачків було від 20 до 50. В результаті інспектори склали 7 протоколів за ч.3 ст.85 КУПАП (власники протоколів свої жерлиці забрали), решта безгосподарських вудок близько 600 шт були зібрані та знищені.

Коментує директор ГО “Скеля” Андрій Об’єщик: “Одним із найефективнішим способів ловлі щуки з-під криги – є використання зимових вудок – «жерлиць». Ми отримали чималу кількість дзвінків від невдоволених рибаків з приводу неконтрольованої кількості жерлиць на Івачівській водоймі. Також вони наголошували на тому, що єгеря РО УТМР пройшлись по водоймі і зібрали з рибаків кошти за риболовлю, а саме по 50 грн. за добу і по 100 грн. за місяць на водоймі загального користування (не охоплена орендою). За результатами нашого спільного рейду було встановлено, що кошти дійсно єгеря збирали без відповідних документів (договору оренди водного об’єкта), при чому не контролювали кількість жерлиць на одного рибака. Хочу наголосити – жадоба до наживи забирає здоровий глузд! При такій ситуації в Івачівській водоймі дуже скоро будуть жити тільки жаби!!!” 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водойма, #івачів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #риба, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: