На Тернопільському ставі відзначили Водохреща (Фото)

Опубліковано:
20 Січня, 2018

19 січня, християни святкують Богоявлення і Хрещення Господнє у річці Йордан. У цей день люди освячують воду та занурюються у місцевих водоймах. Вірять, що освячена вода дасть здоров’я на цілий рік, забере усі хвороби та вбереже від лихого. Саме тому на Йорданське водосвяття біля Тернопільського ставу зібралися представники духовенства, влади та жителі Тернопільщини. Усі разом просили в Господа зцілення від недуг, здоров’я та миру в Україні.

Радість величного і радісного свята Богоявлення Господнього разом з присутніми розділив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. За його словами, сьогодні розпочинається новий цикл будівництва нашої держави, який супроводжується не лише спільною молитвою, а й єдністю і усвідомленням того, що зміни залежать від кожного з нас. «Мені приємно говорити про те, що сьогодні з нами стоять солдати нашої артилерійської бригади і Національної гвардії. Маю велике сподівання, що цей рік буде супроводжуватися у спільній молитві, єднанні усіх довкола розбудови нашої держави, єдиної помісної церкви. Тому наша молитва сьогодні має бути у спільній єдності з солдатами, котрі захищають нашу землю на Сході України. Вірю в те, що спільними зусиллями ми подолаємо зло в собі і подолаємо східного окупанта, повернемо наші етнічні землі», – зазначив Степан Барна. Також він наголосив, що цьогоріч відповідно до указу Президента України Петра Порошенка ми відзначаємо 1030-річчя Хрещення Київської Русі. «Сьогодні ми освятили воду як згадку про те, що Христос на ріці Йордан хрестившись благословив водну природу і тим самим дав людям один з приводів любові, адже через освячену воду ми зцілюємося від хвороб, отримуємо благословення, зміцнюємо наші духовні і тілесні сили. Нехай кожен з нас пам’ятає, що ми освячуємо воду в пам’ять про Христа Спасителя, який вчить нас іти до Бога, бути справжніми християнами і боротися з гріхом, виконувати Божі заповіді», – наголосив Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ Київського Патріархату.

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Тернопільська ОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водохреща, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільська ОДА, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: