Рятувальники застерігають краян бути обережними під час святкування Водохреща

Опубліковано:
19 Січня, 2018

Під час свята рятувальні підрозділи ДСНС України чергуватимуть у посиленому режимі поблизу водойм. Рятувальники нагадують: занурюватися (купатися) необхідно в спеціально обладнаних ополонках біля берега, під доглядом рятувальників та медичних працівників. Перед купанням необхідно розігріти тіло. До ополонки необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг. Краще використати черевики або вовняні шкарпетки або спеціальне ґумове взуття, що також захищає ноги від гострого каміння та не дозволяє ковзати на льоду.

Читайте також

У п’ятницю 19 січня у Тернополі будуть встановлені рекорди – найстарший та наймолодший моржі міста

Занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Стрибки у воду і занурення у воду з головою робити не варто, адже це збільшує втрату температури й може призвести до шоку від холоду. Не перебувайте в ополонці більше 1 хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму. Після купання (занурення) розітріть себе махровим рушником і надягніть сухий одяг. Для зміцнення імунітету й уникнення можливості переохолодження необхідно випити гарячого чаю, найкраще трав’яного або з ягід чи фруктів. Найкраще взяти час із собою в термосі.

За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #купання, #морж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ополонка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: