Тіло  знайшли 15 січня о 15:40 в тернопільському парку Національного Відродження. Виявилось, що це чоловік 1968 року народження, який мешкав в обласному центрі. Найімовірніше, смерть настала через загальне переохолодження організму. Точна причина смерті стане відома після проведення судово-медичної експертизи. Тіло загиблого направлено в морг обласної психоневрологічної лікарні.

Читайте також

Від переохолодження помер відомий тернополянин, тіло якого виявили у парку

Цього ж дня до Чортківської центральної клінічної лікарні потрапив Житель села Заболотівка Чортківського району 1979 року. Діагноз – відмороження дистальних фаланг пальців стоп і кистей ІІІ-го ступеня.

В управлінні ДСНС України в області просять дотримуватись простих правил, щоб уникнути переохолодження організму та обмороження. Вживати алкоголь, щоб зігрітися – це міф. При сильному холоді алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження. На морозі не варто й курити. Паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду. Перед тим, як виходти на холод, варто поїсти, адже це сприяє виробленню енергії, необхідної для боротьби з холодом.

Одяг повинен бути просторим . Це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити такий, що не промокає. Тісне взуття та відсутність устілки, можуть створювати передумови обмороження. Замість бавовняних шкарпеток варто одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом.

Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. По-перше: метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе «прилипання» цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. По-друге, персні на пальцях затрудняють циркуляцію крові та сприяють обмороженню кінцівок. Як тільки-но кінцівки почали замерзати, ними слід негайно починати рухати, не дозволяючи їм мерзнути.

http://ternopil.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/6852.html

 (За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мороз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини, #труп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: