Ігор Гуда: Ікона, яка повернулась до Зарваниці, стане підтримкою для тисяч християн

Опубліковано:
16 Січня, 2018

Сотні вірян та десятки священиків зустрічали Короновану копію ікони Зарваницької Матері Божої, яка повернулась на Тернопільщину. Святиня кілька місяців перебувала за кордоном, а зараз повернулась із Коронами, які у Ватикані благословив для неї Папа Римський. Святиня з Тернопільщини кілька місяців перебувала у парафіяльних осередках Європи. Перед нею молилися українські заробітчани, церковні лідери і віряни Римо-католицької Церкви.

Копію ікони в 1922 році написав відомий художник Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її зберігали в приватному помешканні, тож святиня дуже зруйнувалась. Торік, після Всеукраїнської прощі в Зарваниці, ікону відреставрували та доставили у Рим. А 15 жовтня минулого року у Ватикані отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для ікони Матері Божої Зарваницької. Це стало підтвердженням її чудодійної сили.

Перевезення ікони та перебування її у Римі стало можливим завдяки співпраці Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ та підприємця та мецената, керівника будівельної компанії «Креатор-Буд» та засновника благодійного фонду «Твори добро» Ігоря Гуди. Разом з дружиною Наталею він взяв на себе витрати з перевезення святині. Подружжя було присутнє на Божественній Літургії з Святішим Отцем та піднесло літургійну Чашу до Папи під час Божественної Меси.

null

Фото: Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Ігор Гуда каже, що біля ікони відчувається особлива благодать.

«Зарваниця – це незвичайне місце, яке щороку притягує до себе сотні тисяч християн з цілої України та зі всього світу. Сюди їдуть за душевним спокоєм та благословенням. В Зарваниці відчувається умиротворення та Божа благодать. У кожного з нас є важкі моменти, інколи ми всі опиняємось на роздоріжжі чи переживаємо важкі втрати. Зарваниця допомагає згадати, ким ми є насправді і для чого прийшли у цей світ. Зараз, коли коронована ікона повернулась до Зарваниці, тут буватиме ще більше людей. Ікона стала ще одним символом віри, який підтримуватиме сотні тисяч українців з усього світу», – впевнений Ігор Гуда.

Нагадаємо, Ігор Гуда та його благодійний фонд «Твори добро» не один рік допомагає Тернопільсько-Зборівській архиєпархії. Так, минулого року меценат з благословення Митрополита Василія Семенюка допоміг в транспортуванні на Тернопільщину з Ватикану Нерукотворний образ Спаса з Едеси, біля якого молились сотні тисяч вірян. 

Меценат переконаний, що допомагати ближнім – це можливість, тож він вдячний, що має її. Адже у всі часи меценати та підприємці надавали руку підтримки і громаді, і державі, і церкві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гуда, #зарваниця, #ікона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: