У Малому Ходачкові відкрили пам’ятну стелу старшині дивізії «Галичина» Теодору Барабашу

17.01.2018 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Юлія Сиротюк

У Малому Ходачкові відкрили пам’ятну стелу старшині дивізії "ГАЛИЧИНА" Теодору Барабашу. Розмістили її на фасаді школи з ініціативи Голови громадської організації "Українська патріотична асоціація «Воля» Івана Вовка, кошти допомогли зібрати члени цього об'єднання. На відкриття стели прийшли чимало людей. Деякі з них поділилися враженнями від події та світлинами у Facebook, серед них Олег Кіналь:

«… 13 січня 1923 р. народився Теодор БАРАБАШ. Український громадський діяч, старшина дивізії "ГАЛИЧИНА", інженер-науковець, доктор гірництва, очільник гірничих підприємств в Іспанії, голова Асоціації українців в Іспанії, Почесний голова Української студентської громади в Іспанії, кавалер Державної нагороди України - ордену ІІІ ступеня "За заслуги". Сьогодні в честь 95-ої річниці з дня народження, у Малому Ходачкові біля Тернополя, на фасаді школи урочисто відкрита пам'ятна стела Теодору БАРАБАШУ. Стела встановлена з ініціативи та сподвижництва Голови громадської організації "Українська патріотична асоціація «Воля» Івана ВОВКА та кошти українців цього об'єднання. Гранітну плиту привезли з Мадриду. Цій події сприяли і підтримали: Резерв Галицького Братства 1-ої Української дивізії "ГАЛИЧИНА", громада Малого Ходачкова, родина Теодора Барабаша, ветерани новітньої українсько-російської війни, патріотична молодь. Не зважаючи на мороз і пронизливий вітер на урочистості відбулась відправа, грав духовий оркестр, співав місцевий хор, пролунали постріли шани почесної варти в однострої дивізії «Галичина», - пише Олег Кіналь. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі