Аграрна Тернопільщина: Успішне п’ятиріччя ФГ «Газд»

Торік тут зібрали від 20 до 60 і більше тонн  вітамінної продукції з кожного гектара залежно від  терміну насаджень основної культури - яблуні, яку вирощують на 600 гектарах в селі Трибухівці Бучацького району.

16.01.2018 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Садівниче фермерське господарство «Газд» було засноване у 2012 році, Героєм України, заслуженим працівником сільського господарства України Петро Газдом. На сьогодні є одним із найпотужніших виробників фруктів не лише в Україні, але в Європі господарстві працює від 200 до 800  місцевих жителів. на час масового плодоношення тут забезпечуватимуть роботою з усіх видів трудової діяльності до 2000 осіб сільського населення регіону.

Моїм гідом у прямому і переносному значенні став молодий. успішний директор із садівництва, донедавна випускник Уманського державного інституту садівництва та плодоягідництва, корінний бучачанин Тарас Мельник.

Читайте також

Нові підходи у фермерстві: Європейський бізнесмен пан Загорський
Аграрна Тернопільщина: Підсумки сезону цукроваріння на Тернопільщині

- ФГ «Газд» за внутрішнім розподілом складається із трьох основних частин: садівниче господарство, розсадницький комплекс - 45га, де вирощується понад 800 тисяч саджанців, логістичний центр. Крім основної культури  яблуні. значні площі займають груші та сливи і перспективі ягідні культури- смородина, малина тощо. Крім того є ще  з кісточкових - абрикоса, персик, черешня. Першими в Україні ми отримали сертифікат GIobaI G.А.Р. на експорт яблук, сливи та груші. При допомозі Асоціації садоводів України, яка часто- густо на території нашого саду проводить усі наукові. практичні конференції, семінари, національні дні саду. Отже було підписано міжнародні контракти з фірмами Голландії, Іспанії, Німеччини. Також уже відправили перші партії вітамінної продукції в країни Близького Сходу-Туреччину, Ірак та Іран. Працюємо майже з усіма супермаркетами України. Два роки вже експлуатується на повну потужність фруктосховище на 10 тисяч тонн зберігання яблук в регульованому газовому середовищі. Це дало нам змогу бути на ринку цілорічно і зберігати вітамінний товар хорошої якості. запрацювала й сортувальня лінія. Запустили сушильну лінію із виробництва сухофруктів та яблучних чіпсів. А також лінію заморозки, що дає змогу заморожувати до 5 тонн продукції за годину.

У планах ФГ «Газд». за словами  його керівника Героя України, успішного аграрія та менеджера країни Петра Івановича Газда, перехід на ягідні культури- малина. ожина, смородина, лохина, залучення місцевого населення  саме до вирощування цих плодоягідних кущів, посадка чималих плантацій фундука. волоського горіха.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі