Воду на джерелі святої Анни на Кременеччині освятять за давньою традицією

Опубліковано:
15 Січня, 2018

У ніч з 18-го на 19-те січня на джерелі святої праведної Анни, що в селі Лішня Кременецького району, відбудеться Велике освячення води на честь свята Богоявлення Господнього. Взяти участь у дійстві запрошують усіх охочих. Початок – рівно опівночі.

За доброю традицією, на святому місці цього дня збираються мешканці навколишніх сіл, котрі після звершення духовенством чину набирають освяченої води, щоб принести її у свої домівки, а також купаються у студеній цілющій воді поблизу джерела.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Тож не прогавте нагоди зцілити свої тіло й душу!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #андрій любунь, #вода, #водохреще, #лішня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освячення, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: