«Різдвяний вечір по-львівськи» в Тернополі

10.01.2018 14:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ліля Костишин

9 січня співачка і скрипалька зі Львова Оксана Муха подарувала тернопільцям «Різдвяний вечір по-львівськи». І він зібрав повнісіньку залу драмтеатру ім. Т. Шевченка. І всі колядували. І Христос народився в кожному серці…

Напередодні Оксана Муха причастила цим сольним концертом земляків у Львівській опері. Тернопільські глядачі теж не розчарували співачку та її команду — радо підхоплювали коляду й віддячували бурхливими оплесками.

Оксану Муху (з легкої руки Ніни Матвієнко) порівнюють із Квіткою Цісик. В одному з інтерв’ю Оксана пояснила, що це небезпідставно й розповіла, що колись її батько-музикант привіз із гастролей касету Квітки Цісик «Два кольори». Маленька Оксанка плакала під супровід цих пісень, уявляла їхні образи і вже тоді зрозуміла, чим буде займатися в житті. Тож Квітку Цісик можна вважати її вчителькою і натхненницею.

Колядки і щедрівки у виконанні Оксани Мухи й у супроводі її музичного гурту напрочуд сучасні, але стильні оранжування, імпровізації не пригасили їхньої автентичності, не стерли прадавнього закодованого змісту й духу. Дуже трепетно і з відповідальністю, притаманною професіоналам вищого гатунку, поставилася співачка до осучаснення традиційних колядок і щедрівок. Крім головного інструменту — красивого голосу — вона дивувала ще й умінням переживати те, про що співає. Було вишукано, тепло і затишно, як і обіцяли анонси.

Заімпонувала Оксана Муха тернопільцям і своєю невимушеністю, простотою і по-дитячому щирими емоціями — аж підстрибувала від захвату, коли глядачі щедро аплодували, світилася від задоволення. Хоча зірка на сцені була одна — і це елемент різдвяної декорації на задній завісі.

У «Різдвяному вечорі» також узяв участь гурт «Рай-Рождество» — колядував акапельно, поки гостя готувалася до другої частини програми.

Різдвяний пісенний тур Оксани Мухи, що стартував із її рідного Львова, проляже містами Західної та Центральної України. До речі, це не перший проект співачки, присвячений Різдву. У 2014 році вона видала альбом «Колядки та щедрівки» й дала на його підтримку сольний концерт «Різдво в Опері».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі