У найбільшій шопці в Тернополі нові фігури, які оживуть на Різдво (Відео)

Опубліковано:
5 Січня, 2018

Найбільшу в Україні Різдвяну шопку вже встановили у церкві Святого Апостола Петра, що на вулиці Володимира Великого у Тернополі. Подивитися на ціле селище на пагорбах із хатами, храмом, людьми, різними птахами, звірятами та рухомими фігурами, приходить чимало людей, – пише МедіаТОР.

Сергій разом з дружиною та маленьким сином третій рік поспіль розглядають шопку. Каже, дійсно вражає, син в захопленні, скоро у сім’ї поповнення, тож оглядачів Різдвяного дива збільшиться.

Цьогоріч Різдвяна шопка поповнилася новими елементами та фігурами, що рухаються, зокрема, є Ноїв ковчег, пекар, коваль.

Прихожанка церкви Святого апостола Петра Марія розповідає, що Ісусик тепер ближче до людей, його перемістили вниз разом з Пресвятою родиною – Дівою Марією та Йосипом.

Розміри шопки незмінні, каже священик храму святого апостола Петра отець Пантелеймон, – 30 метрів висоти та майже 40 метрів – ширини.

– Будується шопка вже вісімнадцять років. Цього року з’явилося багато нових елементів завдяки отцю Космі, який власноруч виготовляє механізми для фігур. Так вони починають рухатися, – каже отець Пантелеймон.

Унікальну шопку почали встановлювати в церкві ще 26 грудня, досі доробляють деякі елементи. Незабаром розмістять зоокуток. А всі фігури у шопці оживуть на Різдво.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква, #шопка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: