Головному лікарю львівської лікарні, де через халатність медиків помер 12-річний тернополянин, призначили президентську стипендію

04.01.2018 20:43   Джерело: МБ
Опубліковано : Новини Тернопілля

Головному лікарю Жидачівської центральної районної лікарні Богдану Бойчуку Указом Президента призначено державну стипендію, як видатному діячу охорони здоров’я, - пише «МБ». 

Зазначимо, даний медпрацівник нещодавно фігурував у скандальному інциденті, коли через халатність та некомпетентність лікарів помер 12-річний Роман Кулак. Про це на своїй сторінці у Facebook написав батько хлопчика Володимир Кулак.

 
 
«За що головному лікарю в ЦРЛікарні в Жидачеві, Президент призначив дворічну премію? За халатні вбивства в тій жахливій лікарні, там не тільки мій син помер через халатність! Чи просто хтось не вивчив питання? Це жах!

Ось тепер у мене є відповідь чому та особа плювати хотіла на Львівський департамент і не виконує його наказів, дати догани лікарям винним у смерті мого сина! Це такий подарунок нам під ялинку? Чи може йому премія за виконання плану вбивств!?» – йдеться в обурливому повідомленні.

Читайте також

Львівські лікарі винні у смерті 12-річного тернополянина, – МОЗ
Як покарали лікарів з вини яких помер підліток з Тернопільщини?

Нагадаємо, 12-річний тернополянин Роман Кулак у червні несподівано помер в лікарні у Львові. Він скаржився на сильний біль у животі, не відчував лівих ноги і руки. Медик, яка забирала його в Жидачівську центральну районну лікарню, діагностувала тепловий удар. 

За словами батька, Роману в Жидачівській ЦРЛ ставили ще й інші діагнози: гіпертонічна хвороба 2 ступеня, гіпертонічний криз та гострий гастрит. Хлопчик потрапив до Жидачівської райлікарні близько 17.00 год. 20 червня цього року. Пробув там до 4.00 год. 21 червня – майже 12 годин. Відтак його почали готувати на перевезення до Львова. 

В ОХМАТДИТі терміново розпочали операцію. Під час розрізу лікарі побачили жахливий некроз через заворот кишок. Якщо минає понад 6 годин від моменту завороту, внутрішні органи починають відмирати. На той час минуло вже майже 15 годин.

Хлопчик помер через сім днів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: МБ  

Коментарі