В Борщівці і Синівцях на Лановеччині оновили дзвіницю і церкву (Фото)

Опубліковано:
2 Січня, 2018

В останній тиждень року, що минув, на парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Борщівці Лановецького благочиння встановили ікони архангелів на дзвіницю, яку освятили 22 листопада.

Цього року у Борщівці відзначили 10-річчя з часу освячення храму. Громада доклала багато зусиль, аби повністю оновити місцеву святиню. Серед найактивніших парафіян настоятель храму прот. Сергій Сіверський називає церковного старосту Івана Друзя, колишнього сільського голову Якова Рейду. Відчутною і дуже потрібною була й допомога меценатів Юрія Кравчука і Осипа Гасюка.

Сусідні Синівці цього року теж багато зробили для оновлення сільського храму Успіння Пресвятої Богородиці. Хоч до 500-літнього ювілею села і 150-річчя з часу перевезення до Синовець церкви ще два роки, всі мешканці цього невеликого села роблять усе, аби гідно підготуватися до цих пам’ятних дат. Отець Сергій каже, що у Синівцях активістами можна сміливо називати всіх парафіян, бо ніхто не залишається осторонь потреб храму. Посильну допомогу церковній громаді також надає голова агрофірми “Горинь” Осип Гасюк.

Нині на обох парафіях готуються до Різдва, церковні хори проводять репетиції, аби до кожної сільської оселі прийти з колядою і побажаннями здоров’я, доброту і миру в Новому році.

null

Борщівка.

 

null

Синівці.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщівка, #дзвіниця, #ланівці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #синівці, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: