Односельчани розповіли про хлопця, тіло якого сплило на річці

01.01.2018 23:13   Джерело: НОВА...
Опубліковано : Новини Тернопілля

У тернопільських відділеннях «Нової пошти» останніми днями не вщухають розмови про прикрий випадок, що стався у селі Баворів Тернопільського району, - пише НОВА...

У річці Гнізна, що тече через село, знайшли тіло хлопця, який був одягнений у фірмову червону куртку «Нової пошти», на спині у нього був рюкзак. Місцеві мешканці не могли впізнати особу потопельника, лише згодом слідчі з’ясували, що це 28-річний Володимир Беднарчук із сусіднього села Застав’я. Побачили тіло на поверхні води місцеві мисливці, які ішли полювати на качок. Чоловіки спершу думали, що то, можливо, мішок зі сміттям хтось викинув у річку, та, придивившись, побачили, що то… людина.

— На тому місці, де знайшли хлопця, глибина річки сягає два метри, влітку там купаються люди, а взимку майже ніхто не ходить, — каже староста сіл Баворів та Застав’я Надія Салабай. — Наразі рідні загиблого поки що не надали висновок лікарів про причину смерті сина, тож не знаємо, що насправді сталося. Подейкують, що він міг напередодні повертатися з останньої маршрутки, ненароком послизнутися на мості й впасти в річку. Із Грабівця до Баворова недовго іти, а ось із Товстолуга — з півгодини, як нема чим їхати, то так і добираються наші люди. Утім, ніхто з місцевих не бачив, як хлопець ішов до села, не був свідком трагедії, тож не беруться щось стверджувати.

Про страшну знахідку мисливці повідомили в поліцію та своєму товаришеві — старості сіл Грабовець та Білоскірка Миколі Дорошу. За кілька хвилин чоловік приїхав на місце трагедії, він на власні очі бачив, як витягували тіло з води.

— Перед обідом у суботу, 23 грудня, до мене зателефонували мисливці і сказали, що побачили в річці тіло, просили привезти місцевого старосту, — пригадує Микола Миронович. — Я приїхав туди, стояв на березі, не підходив близько, оскільки там працювали слідчі. Коли згодом правоохоронці показали мені фото обличчя потопельника, татуювання на зап’ясті рук, я не впізнав, хто це, думав, що чужий, а виявилося — із Застав’я. Загиблий не був дуже активним в селі, не ходив до клубу, не їздив місцевою маршруткою, тож його мало хто знав. Можливо, він жив у місті, не знаю… Невідомо, за яких обставин він опинився в річці, скоріш за все це нещасний випадок. На тілі ніби не було слідів насильницької смерті, але остаточні висновки — за експертами. У рюкзаку покійного знайшли зубну щітку, гребінець, а ось телефону не було. Мисливці розповідають, що тіло потопельника було набрякле, не виключено, що воно могло кілька днів пролежати у воді, а тоді сплисти. У селі не чули, щоб рідні розшукували хлопця перед тим, не було й повідомлень поліції.

З батьками Володимира журналістам поки що не вдалося поспілкуватися, вони переживають величезну втрату… Поховали хлопця 26 грудня у рідному селі.

— Односельці достеменно не знають, чи хлопець працював на «Новій пошті», знаємо лише, що його батько пан Юрій тривалий час трудився в цій фірмі на вулиці Подільській в Тернополі, — зазначив Микола Миронович. — У батьків ще є донька Христина, яка нині за кордоном. Усією громадою висловлюємо співчуття родині загиблого…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: НОВА...  

Коментарі