Двох братів-сепаратистів з Тернопільщини обміняли на військових полонених

Опубліковано:
30 Грудня, 2017

Під час обміну полоненими двох підприємців із Тернополя Ярослава та Дмитра Лужецьких віддали бойовикам, – пише Терноград.

27 грудня 2017 року в рамках Мінських угод на Донбасі відбувся масштабний обмін полоненими за формулою “74 на 306” осіб.

Серед звільнених із російського полону і троє жителів Тернопільської області — Олексій Кодьман, Василь Гулька та Володимир Бачинський.

Найдовше — понад 750 днів — перебували у неволі сержанти 56-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України О. Кодьман та В. Гулька.

Читайте також

Тернопільський суд підтримує сепаратистів?

До списку так званих прихильників “Русского міра”, яких обміняли на українських заручників, потрапили обвинувачені у злочинах проти національною безпеки України та громадської безпеки Ярослав і Дмитро Лужецькі та Олег Шуляков.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, влітку 2014 року брати Лужецькі вербували чоловіків воювати на стороні терористичних угрупувань ДНР та ЛНР. Досудовим слідством вони обвинувачувалися за статтями 258-3, 258-4, 258-5, 109, 110, 111 КК України (державна зрада, посягання на територіальну цілісність України та заклики, спрямовані на захоплення державної влади, створення терористичної групи, фінансування тероризму). Крім того, Д. Лужецькому інкримінувалась ч. 1 ст. ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю), а Ярославу — ч.1 ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).

Органами досудового розслідування Олегу Шулякову оголошено підозру за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної організації).
Кримінальні провадження за цими справами розглядав  Тернопільський міськрайонний суд.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лужецький, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обмін, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: