«Саме гірше було то, що ми не знали де вони, як вони»: у Тернополі зустріли військовополонених (Фото)

Опубліковано:
30 Грудня, 2017

Троє військовополонених — Олексій Кодьман, Василь Гулька і Володимир Бачинський повернулися на рідну Тернопільщину сьогодні, 30 грудня.

Хлопців із квітами зустрічали небайдужі краяни, родичі, близькі, влада краю, а також журналісти.

Чекали військовослужбовців ще із третьої години ночі. А на Театральний майдан у Тернополі захисники приїхали вже по четвертій ранку.

Про те, як жилося у полоні бойовиків, хлопці розповідають коротко — ставилися до них по різному, але все було нормально. Більше сказати не можуть.

«Ми то може вернулись сюди, хлопці, але не до кінця вернулись, поки Вони всі там остались. От коли Вони повернуться, тоді і ми вже повністю вернемся», — так про товаришів, які залишились у полоні, розповідає звільнений Олексій Кодьман.

Він перебував на підконтрольній ЛДНР території 2 роки і три місяці.

26 місяців чекала на сина Зиновія Нирек.

«Тяжко. Дуже тяжко. Саме гірше було то, що ми не знали де вони, як вони. І розумієте, без ніякої звісточки, то дуже було тяжко. Аж потім, останніх півроку, що через Червоний Хрест листа якогось раз у два місяці привезуть. І ото ми тільки знали. Та і що ж дитина напише, нічого не напише. «Я живий здоровий, саме головне як Ви?». І все, більше він нічого не писав. І весь час перші слова: «Ну що там про обмін?», — згадує пережите мати Василя Гульки.

Із полону, куди він потрапив у січні 2016-го, повернувся також наш земляк Володимир Бачинський.

Зазначимо, що тут, Тернопіллі, хлопці перебуватимуть недовго. Вже 2 січня вони повернуться у Київ, у військовий госпіталь.

null

Фото: Тернопільська ОДА

 

null

Фото: Тернопільська ОДА

 

null

Фото: Тернопільська ОДА

 

null

Фото: Тернопільська ОДА

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #полон, #тернопіль, #тернопільська ОДА, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: