Ціни на продукти харчування на ринках Тернопільщини перед Новорічно-Різдвяними святами традиційно зросли, до того ж, зауважують жителі області, цього року товари подорожчали таки суттєво. Люди скаржаться, що цього разу навіть доведеться відмовитися від деяких продуктів, які б дуже хотілося спробувати, адже вони стали надто дорогі.

«Напевно новорічний стіл для нашої сім’ї цього року обійдеться приблизно у 1000 гривень, адже у Новий Рік стіл не може бути порожнім, а будь-які харчі нині дорогі. Як завжди, зробимо 2-3 різних салати, ну безумовно, серед них має бути «Олів’є», будуть м’ясна і сирна нарізки, овочі, обов’язково і гарячі страви – голубці, картопля з тушкованим м’ясом, ну і фрукти. Так як до нас прийдуть гості – то кожної страви по трошки – приготувати не вийде, усього має бути багато, тому тисяча гривень  – це мінімум, який доведеться витратити, а може й більше», – розповідає тернополянка Галина.

Читайте також

Як наші предки святкували Новий рік. Стародавні українські традиції

«Ми святкуватимемо у вузькому сімейному колі – лише я, чоловік і маленька донечка, яка ще звичайних страв не куштує, бо їй лише рочок, тому на нас з чоловіком багато їжі не треба, але, думаю, гривень 500-700 доведеться потратити. Обов’язково має бути шампанське, «Київський» торт, а він не дешевий, шашлик, оригінальний салат, мариновані гриби та інше», – каже тернополянка Юлія.

«Мабуть цього року новорічний стіл вартуватиме моїй сім’ї близько 2000 гривень. Адже у нас традиційно мають бути канапочки з ікрою, салати із морепродуктів, дуже полюбляємо мідії. Також на новорічному столі у нас щоразу є екзотичні фрукти, яких ми ще не куштували, можливо цього разу це буде папайя чи рамбутан. Вважаю, що новорічний стіл – не має виглядати як стіл будь-якого іншого свята, він має бути дуже вишуканим і мати якусь особливість – скажімо, те, чого раніше людина не їла, – щоб була якась цікавинка. Тому, скільки грошей треба буде – стільки витратимо, аби зібрати усіляку смакоту і принести собі задоволення», – розповідає тернополянин Святослав.

«А нам, мабуть, доведеться цього року відмовитися від ікри і червоної риби, бо платіжки за комуналку, покупки зимового одягу та взуття у нас забрали чимало грошей, тому доведеться трішки скромніше святкувати, ніж минулого року. Десь гривень 400 плануємо витратити на їжу до новорічного столу, не більше»,  – ділиться тернополянка Валентина.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новий рік, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна. застілля
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: