Трьох тернополян звільнено з полону терористів під час обміну (Відео)

Опубліковано:
28 Грудня, 2017

27 грудня відбулась успішний обмін полоненими, що провело СБУ,  Міністерство оборони України, Генеральна прокуратура спільно із омбудсменом В. Лутковською, народними депутатами та волонтерами мінськоі гуманітарноі групи, – пише Реально.

74 українських військовопоонених серед яких троє із Тернопільщини обміняли на 306 бойовиків. Серед звільнених є і Олексій Кодьман який перебував у полоні понад 700 днів.

“Друзі а нас чудова новина наші хлопці, які були в полоні, вже на Україні!!! Василь Гулька з селища Великі Бірки та Володимир Кодьман з Тернополя повертаються додому. Дякую Президенту України Петро Порошенко та усім хто зробив можливим їхнє повернення!!!” – написав у соціальні мережі голова Тернопільської районної адміністрації Олександр Похилий.

Олексій Кодьман та Василь Гулька потрапили в полон у листопаді 2015-го під час виконання бойового завдання, а Володимир Бачинський – у січні 2016-го. Весь цей час тривали перемовини щодо їх звільнення і лише тепер за формулою 74 на 306 наших бійців відпустили. Серед них 16 перебували в полоні луганських бойовиків, ще 58 – у полоні донецьких.

Із списку 306 троє прихильників “Русского міра” очікували рішення Української феміди в пенітенціарних установах на Тернопільщині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #василь гулько, #війна, #володимир кодьман, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обмін, #полон, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: