Трьом автомайданівцям оголосили підозру у побитті нардепа з Тернопільщини

26.12.2017 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Поліція повідомила про підозру в побитті курячими яйцями народного депутата Олега Барни активістам “Автомайдану” Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику.

З отриманої підозри випливає, що 13 липня поруч із Верховною Радою в Києві активісти перекрили дорогу Барні, який йшов до ВР, та нанесли йому удари, “у тому числі використовуючи заздалегідь заготовлені курячі яйця”, пише “Українська правда”. Повідомляє Терноград.

Зокрема, заявляють правоохоронці, Хаджинов, тримаючи в руці яйце, наніс нею Барні удар по лівому плечі, а Пушак і Мельник по разу вдарили барну курячими яйцями по голові.

Таким чином, кажуть правоохоронці, активісти вимагали від депутата голосувати за зняття недоторканості з кількох нардепів.

Зокрема підозру оголошено за ч.2 ст.346 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча, легкі чи середні тілесні ушкодження). Карається позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Як повідомив УП один з керівників “Автомайдану” Олексій Гриценко, за його інформацією, підозра лежала в поліції понад місяць. “А команда надійшла після того, як “Автомайдан” з’їздив до Луценка”, – сказав він.

За словами автомайданівців, у день інциденту, 13 липня, Барна заявив у бік активістів, що ті “не є народом”, і спробував закрити рот протестувальникам. У відповідь у нардепа полетіли яйця.

Того ж дня фракція БПП звернулася з вимогою до СБУ та поліції розслідувати інцидент, який стався з Барною біля Ради того ж дня.

Лідер фракції Артур Герасимов заявив, що близько опівдні депутата закидали яйцями активісти ГО “Автомайдан”, а близько 17:30 в парламенті почалося голосування за позбавлення недоторканості нардепа Михайла Добкіна.

13 грудня двоє учасників “Автомайдану” отримали повістки із запрошенням з’явитися до Головного слідчого управління Національної поліції для участі у слідчих діях.

В “Автомайдані” припустили, що ці повістки пов’язані із їхньою акцією “Ковдра для генпрокурора” біля будинку Юрія Луценка з вимогою його відставки.

9 грудня у день протидії корупції учасники “Автомайдану” та громадські активісти вирушили до помешкання Луценка, вимагаючи припинити тиск на НАБУ та піти у відставку через те, що генпрокурор розкрив дані агентів НАБУ. Картату ковдру Луценку привезли як “символ корумпованості”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі