Затримали другого рецидивіста, який зі зброєю напав на родину в Білій

Опубліковано:
24 Грудня, 2017

21 розбійний напад скоїли на Тернопільщині у 2017 році. З них 15 – розкриті, – пише Файне місто.

Серед тих, що ще не розкрили – напади на Анатолія Жукінського. 24 лютого невідомі зв’язали, побили та пограбували колишнього голову обласної ради. Утримували чоловіка в його власному гаражі. Лише через півтори години після втечі нападників йому вдалося вийти і покликати на допомогу, а уже через півтори доби потерпілий помер у власному помешканні від повторного інфаркту.

Не розкрили й напад на борщівського підприємця, товариша Віктора Ющенка. Екс-очільника Держрезерву, а тепер місцевого підприємця, власника готельного комплексу Богдана Федорчука, поливали окропом і пекли праскою. Аби сказав, де гроші. Розбійний напад стався у Борщеві в ніч з 3 на 4 квітня.

Серед резонансних – і напад на родину в Чорткові, де злочинці винесли чималу суму, пише “20 хвилин”.

Читайте також

Скандальна ректорка втекла від оголошення підозри на швидкій
На Тернопільщині через е-декларацію депутат «заробив» на кримінальну справу
Побиття депутатом Баштою дівчини-поліцейського: радник Авакова каже, що статус не допоможе

– Є ще кілька не розкритих «вуличних» розбоїв, коли погрожували зброєю і забирали речі, – каже Олександр Богомол. – Щодо недавніх випадків, коли в Тернополі чоловік з пістолетом нападав на жінок – є в нас його відео. Але поки що злочинця не знайшли.

Коли до поліції звернулась вже друга заявниця, яка потерпіла від рук озброєного нападника, поліція оприлюднила відео. Хоча, каже головний поліцейський краю, розуміли, що злочинець після цього «заляже на дно». Після того й справді затихло. І тернопільський нападник нічим себе не проявив.

Це було зроблено умисне, аби присікти майбутні напади, – каже Олександр Богомол. – Ми розуміли, що після цього злочинець сховається. Орієнтували щодо нього і всі сусідні області. Злочинець більше не проявлявся. Але в нас є досить чітке відео. І я сподіваюсь, ми його таки встановимо.

Серед резонансних розбійних нападів, які трапились цього року – і той, що стався 4 квітня в Білій. Тоді два нападника увірвались на подвір’я. Обороняючись, дружина поранила одного зі злочинців. Його тіло знайшли неподалік подвір’я вже наступного ранку. Другий злочинець тоді утік. Нещодавно його знайшли – він за гратами і чекає на рішення суду.

Звичайно, ми порушували тоді кримінальне провадження відносно потерпілих, які захищалися і нанесли ножові поранення злочинцю, і від яких він невдовзі помер, – каже Олександр Богомол. –  Провадження було закрито. І слідство, і прокуратура дійшли висновку, що жінка оборонялась. Перевищень міри самооборони не було. Адже злочинці були озброєними і погрожували життю мешканців Білої.

Жінка з Білої за вбивство нападника не відповідатиме. Справу закрили Другого нападника вже затримали тернопільські поліцейські. Обвинувальний акт направили до суду. Чоловік взятий під варту і очікує рішення суду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розбій, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: