Звалище решток тварин під Тернополем сховають у траншею

Опубліковано:
23 Грудня, 2017

Депутати Тернопільської обласної ради затвердили програму з утилізації тваринницьких решток, які накопичилися на території філії державного підприємства «Укрветсанзавод», – пише ZIK.

Тонни відходів отруюють ґрунти й спричиняють сморід поблизу прилеглого до Тернополя села Острів, де знаходиться підприємство.

Програма містить низку заходів на 2018 рік для знешкодження решток. Передбачено спорудження траншеї для захоронення неперероблених відходів, які нині гниють на території заводу.

Читайте також

«Концтабір» для тварин в Тернополі діє на Шептицького (Фото, відео)
На Тернопільщині собаки все частіше нападають на людей
У мисливських угіддях Тернопільщини порахували тварин

Також у програмі йдеться про недопущення вивезення підприємствами, які займаються вирощуванням і забоєм тварин і птахів, тваринницьких решток на несанкціоновані місця.

Кошти на реалізацію програми шукатимуть в обласному, Тернопільському районному та в Острівському сільському бюджетах. 

«Фінансове забезпечення програми передбачено здійснювати шляхом затвердження відповідних бюджетних призначень у межах наявного ресурсу», – повідомляє прес-служба обласної ради.

Нагадаємо, у травні цього року на території підприємства, що розташоване в селі Острів Тернопільського району, сталася аварійна ситуація. Нагромаджена маса відходів тваринного походження знесла бетонну огорожу і купа рештків перемістилася за межі заводу.

Як виявилося, на територію підприємства завозили тваринницькі рештки й тоді, коли їх не переробляли. За даними екологів, за цей час накопичилося близько 4,5-5 тисяч тонн відходів.

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов обласної екологічної інспекції щодо підприємства. Наразі філії заводу заборонено здійснювати діяльність до завершення низки експертиз. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рештки, #тварини, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: