Тарас Демкура – перший в Україні кандидат економічних наук, який досліджує бізнес прямих продаж

23.12.2017 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Яніна Чайківська

Під час останнього засідання вченої ради ТНЕУ в 2017 році ректор економічного університету Андрій Крисоватий вручив членам колективу та науковцям почесні нагороди й відзнаки. Він зазначив, що пишається сумлінною працею колег, адже вони утверджують високий статус університету. «Ми гордимося тим, що саме ті, хто представляє практичну складову навчального процесу, захищають у нас кандидатські дисертації. Напрямок університету, який ми обрали на конференції трудового колективу, зокрема практично-орієнтованого спрямування підтверджують такі люди, як Тарас Демкура», – зауважив Андрій Крисоватий.

null

З рук ректора віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура отримав цього дня диплом кандидата економічних наук.

null

«Підготували й захистили кандидатську дисертацію за досвідом і практикою глобальних компаній мережевого маркетингу. Захист – блискучий, адже представляти наукові здобутки людині, яка на цьому заробляє гроші, було дуже легко. Під час захисту відбулася предметна дискусія, оскільки науковцям також було цікаво почути, що може нового їм сказати практик», – зазначила науковий керівник, професор Олена Сохацька.

null

Понад двадцять років подружжя Тараса та Ірини Демкур займається бізнесом прямих продаж у компанії Амвей. Ця галузь економіки, за словами Тараса Володимировича, сьогодні стрімко розвивається. Щорічний світовий товарообіг 182 мільярди доларів. Лише в Україні минулоріч у сфері прямих продажів сплачено понад мільярд гривень податків та задіяно понад мільйон людей.

null

«Цей бізнес набагато ширший, ніж люди про нього знають. Моя кандидатська стала результатом того, що люди отримають вичерпну інформацію. Адже ця можливість бізнесу досить вагома, особливо в час кризи. Кожен може себе реалізувати саме тут, в Україні, особливо молодь, без фінансового ризику. Хорошим інструментом для побудови бізнесу є соціальні мережі. Це така міні-франчайзингова модель бізнесу, якій більш, як 60 років», – розповів віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура.

За підсумками захисту дисертації до кінця року Тарас Демкура планує видати монографію. А у 2018-му в світ вийде підручник для студентів вишів. Підприємець переконаний у молоді має бути основа, аби сміливо започатковувати власну справу й розбудовувати успішну країну.

null

Свій досвід Тарас Демкура також представив на Міжнародній конференції  «Індивідуальне підприємництво: нові драйвери зростання», яка відбулася у Києві. На ній розглядали те, за якими тенденціями розвивається сучасний бізнес і як українцям стати вільними і багатими, обговорювали успішні світові лідери ринку, відомі бізнесмени та політики на Такий захід в Україні провели вперше. Його відвідали понад три сотні гостей.

У конференції взяли участь голова Світової федерації асоціацій прямого продажу Магнус Бреннстром (Швеція), голова державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна, народні депутати Оксана Продан, Тетяна Острікова, відомі бізнесмени та успішні лідери ринку.

null

Аби ознайомити українців з новітніми тенденціями торгівлі, на конференцію приїхав голова Світової федерації  асоціації прямого продажу Магнус Бреннстром. «В майбутньому люди не будуть ходити по магазинах. Вони будуть заходити в Інтернет. Важливу роль гратимуть ціна і рекомендація інших покупців. Прямі продажі – це відповідь на питання, яких у покупців багато», – вважає Магнус  Бреннстром.

Анонсуючи теми, які обговорювались на конференції, Томаш Мурас, голова Ради директорів Української асоціації прямого продажу, зауважив, що це вже третій такий захід в Україні, організований для підприємців:

«Це вже стало невеликою традицією, сподіваюся, що це ми будемо продовжувати. Є дуже багато важливих тем... Важливо зрозуміти, чому товарооборот індивідуальних підприємців в Україні займає невеликий відсоток, порівняно із загальним товарооборотом всіх підприємців. Ми, як члени асоціації, як представники компаній, які тут працюють, віримо, що у нас є місія — ми працюємо для того, щоб створювати середній клас в Україні», - зазначив Томаш Мурас.

Валерій Пекар, економіст, підтримав думку Томаша Мураса щодо необхідності створення сприятливих умов для розвитку малого бізнесу, який є основою для створення середнього класу в Україні.

Підприємництво — це майбутнє економіки, — зазначає виконавчий директор Світової федерації асоціацій прямого продажу Тамуна Габілая, і радить не боятись робити перший крок. Почати працювати на себе в цій галузі може будь-хто, не залежно від віку, освіти, досвіду, наявності фінансових ресурсів.

Учасники дискусій одностайні були у розумінні й того, наскільки важливою і визначальною є для бізнесу законодавча база. Підприємці хочуть насамперед передбачуваності податкових змін, щоб до обговорення законів, які приймає Верховна Рада у галузі підприємництва, запрошували й представників бізнесу, щоб втручання держави у галузь підприємства було якомога меншим.

Магнус Бреннстром, голова Світової федерації асоціацій прямого продажу наголосив на тому, що «для людей, які працюють у прямому продажі, найголовніший показник - передбачуваність. Коли закони змінюються надто часто і в несприятливий бік, це недобре для підприємців і для споживачів».

«Молодь повинна отримати можливість розвиватись у сфері продажів на пільгових умовах, наприклад, меншому хоча б у перший рік роботи оподаткуванні, - зазначає відомий тернопільський підприємець Ірина Демкура. - Це допоможе молодим людям залишатись і розвиватись в Україні».

Таку позицію підтримала голова Державної регулятивної служби України Ксенія Ляпіна. Вона додала, що прямі продажі один з найефективніших секторів економіки, а майбутнє бізнесу – за індивідуалізмом.

Сфера прямих продажів в Україні лише розвивається, тому для початківців дуже важливо зустрічатись із досвідченими представниками цього бізнесу. Подружжя підприємців Тараса та Ірини Демкур працюють в бізнесі прямих продажів понад 20 років,  10 років входять в раду засновників компанії «Амвей», мають міжнародний бізнес в 18 країнах світу та десятки тисяч партнерів в різних країнах. Самоосвіта, кажуть,  один з найважливіших чинників бізнесу. Тому вважають, що на таких конференціях є в кого і є чому навчитися.

Тарас Демкура також виступив під час панельної дискусії «Репутація – нова валюта сучасної економіки. Етичні стандарти і саморегулювання бізнесу – чому це завжди спрацьовує?», яку модерував міжнародний експерт, економіст Ігор Гарбарук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі