Волонтери з Тернопільщини привезли дітям біля лінії фронту подарунки на свята

Опубліковано:
23 Грудня, 2017

Тиждень майже на лінії розмежування, у так званій «сірій» зоні, перебували волонтери благодійного фонду «Наша надія Кременець». Аби привітати зі святами дітей, котрих не здивуєш свистом куль і вибухами мін, подарувати їм часточку тепла мирного дому, потішити солодощами, передати найпотрібніші у повсякденні речі, на схід України вирушили два екіпажі з Кременця. Зібрані подарунки й допомогу доправляли волонтери Олег Мандзій, Сергій Худа, Олег Ярема, Олександр Крутевич і Олександр Корчаківський та священик о. Андрій Любунь.

Їхня дорога пролягла за вивіреним за роки війни маршрутом: Світлодарська дуга, Золоте, Світличне, Авдіїївка, Красногорівка, смт Нижнє-1 у Попаснянському районі. Окрім зібраних спільними зусиллями школярів, студентів, підприємств та організацій на Кременеччині і в Смизі на сусідній Рівненщині подарунків для діток, волонтери доправили допомогу й нашим захисникам, з якими фонд постійно підтримує зв’язок.

Читайте також

У Кременці Миколай уже почав роздавати подарунки
Нове захоплююче відео про Кременець набирає популярності в мережі
Тернопільські депутати Турський і Сороколіт поїхали на війну (Фото)

Одна з адрес, де чекають допомоги з мирної території, — Нижнєнський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» №35 Попаснянської районної ради. Заклад знаходиться на території АТО, за три кілометри від лінії розмежування. Переважна більшість сімей, яка мала змогу, покинула селище. Майже вся інфраструктура знищена боями, до припинення обстрілів налагодити її неможливо, тож батьки не мають де працювати і як забезпечувати дітей найпотрібнішим.

В оприлюдненому фондом переліку речей, які просили зібрати для них, окрім спортивного знаряддя, канцелярії, засобів побутової хімії, одягу, взуття тощо, особливо вразили пункти «новорічні костюми», «новорічні прикраси», «повітряні кульки» (бо свято можливе й у супроводі свисту куль), а ще — «державна символіка», «державний прапор» (бо за кілька кілометрів від лінії фронту живуть справжні українці, які вірять у перемогу).

А коли допомогу вже було доправлено, вони щиро дякували нашим волонтерам і всім, хто долучився до благородної справи, особливо тернопільським дітям. «Дітки дуже вдячні за все! Особливо за солодощі! Бо таку смакоту не кожна родина може собі дозволити… Дякуємо вам всім-всім, хто хоч трохи доклав зусиль для цієї допомоги!», — коментували працівники НВК розміщений на сторінці фонду «Наша надія Кременець» у фейсбуці фотозвіт.

За словами о. Андрія Любуня, волонтери приїжджають у «сіру» зону, як додому, і за кожною з адрес їх щоразу чекають і радо зустрічають, особливо діти. У військового капелана на Луганщині є улюблениця — дівчинка, якій 13 грудня виповнилося три рочки. Отець Андрій називає її не інакше, як Таїсія Іванівна. Каже, що там, де вибухи — звична річ, діти дорослішають дуже рано. Та попри все, залишаються дітьми, яким потрібні подарунки, відчуття свята і наша підтримка.

Довідка: «Благодійний фонд «Наша надія Кременець» створений у 2015 році. Його ініціатором була мати загиблого героя В’ячеслава Мельника Ірина Мельник, аби мати нагоду допомагати чужим дітям, чиїмось героям-синам.

Учасниками організації також є Ольга Ковальчук, Марія Вітушинська, Юлія Савчук, о. Андрій Лобунь, Світлана та Віктор Черчики та двоє волонтерів з Тернополя – Олег Мандзій і Сергій Худа.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #андрій любунь, #війна, #волонтери, #кременець, #лінія фронту, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #подарунки, #сіра зона, #схід, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: