Збори бджолярів: об’єдналися заради спільної справи

Опубліковано:
21 Грудня, 2017

Україна — третя у світі медоносна держава, якій Євросоюз в останні роки майже утричі збільшив квоту на реалізацію цієї продукції на зовнішніх ринках.

Щоб утримувати лідерство у світі з виробництва цілющого для здоров’я нектару, треба постійно підвищувати знання, здобувати професійні навики, спільно боротися з тими горе-господарниками, які під час весняного хімічного обробітку злакових і технічних культур масово знищують бджолу-трудівницю.

З метою впровадження ідей, новаторських ініціатив  відбулися перші збори бджолярів Тернопільського району. На них прийшли ветерани і початківці. Із часом нагромадилося багато наболілих питань, які потрібно обговорити. Було вирішено створити громадську організацію «Об’єднання пасічників Тернопільського району», до якого увійшло 30 бджолярів. Її головою обрали жительку селища Великих Бірок, молоду ентузіастку благородної справи Наталію Потурай. Її заступником — професіонала, випускника кафедри бджолярства Львівської зооветеринарної академії, пасічника ПП «Агрон», жителя Малого Ходачкова Ігоря Водяного. На обраних керівників та членів правління поклали обов’язки юридично зареєструвати новостворену громадську організацію, яка має захищати інтереси бджолярів Тернопільського району, і сприяти їм у розв’язанні всіх наболілих проблем.

Аналогічний організаційний захід відбувся у Чорткові, де створили громадську організацію «Об’єднання пасічників Чортківщини», до якої увійшов 51 пасічник району.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бджоли, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #об’єдналися, #пасіка, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: