На Чортківщині створили громадську організацію пасічників

Опубліковано:
17 Грудня, 2017

Чортківщина – відомий аграрний край Тернопілля.  На цих родючих землях  функціонують відомі й успішні приватні аграрні підприємства, фермерські господарства.

Та не лише умілими землеробами славний цей куточок області, але й бджолярами з діда-прадіда. Часто пасічники зустрічаються і діляться наболілими  проблемами, дають один одному поради у скрутних ситуаціях. Однак спірних питань у веденні бджолярства нині виникає дуже багато, тому нещодавно було вирішено створити  громадську організацію «Об’єднання пасічників Чортківщини», до якої увійшов 51 пасічник району.

10 грудня відбулись перші збори бджолярів,  на яких заслухали цікаві і змістовні доповіді людей, що упродовж років займаються цією справою. Також було обговорено тему, як долають проблемні питання в роботі пасічники із сусідніх Івано-Франківської та Чернівецької областей.  На зібранні обрали голову, заступника та членів правління структури. Новостворена організація має захищати інтереси бджолярів і сприяти їм у вирішенні всіх наболілих питань.

У середині грудня анонсується чергове зібрання, де буде затверджено статут ГО «Об’єднання пасічників Чортківщини».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #організація, #пасіка, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: