Пам’ятаймо про талановитих земляків: про Степана Будного зняли фільм (Відео)

Опубліковано:
16 Грудня, 2017

14 грудня у мережі з’явився короткометражний фільм під назвою «Народжений великою землею». У ньому йдеться про життєвий і творчий шлях уродженця села Струсів Теребовлянського району поета Степана Будного.

Автором проекту є заступник директора місцевої школи-інтернату Оксана Бурега. Вона також виконувала роботу диктора. Зйомкою та монтажем займався випускник цієї школи, а нині студент ТНТУ Андрій Станько. Метою фільму є привернути увагу людей до особи цього талановитого поета. Тернополянам варто знати про ще одного з їх талановитих земляків. Адже здобути всеукраїнське, а то й світове визнання митцю завадила тільки хвороба – митець помер у 24-річному віці на лікарняному ліжку.

null

Фото з мережі Інтернет

Про його талант свідчить те, що поет навіть став членом Національної спілки письменників України (посмертно). Зараз іменем Степана Будного названа одна з вулиць міста Тернополя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #степан будний, #струсів, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: