Як навести лад у гардеробі: шість порад від тернопільської стилістки Ольги Вінницької

Опубліковано:
15 Грудня, 2017

Насправді дізнатися, як приходити вчасно на роботу, як не шукати годинами потрібну річ для образу, як навести порядок в шафі, яка вщент набита  і нема що вдягнути – дуже легко,  якщо ви маєте трохи вільного часу, рішуче бажання, терпіння і можете змиритися із необхідністю позбутися від зайвого. У цьому переконана імідж-консультант, стиліст-шопер Ольга Вінницька. Хто з вас не дивився фільми і не мріяв про окрему велику гардеробну кімнату? Навіть якщо у вас декілька поличок, окрема шафа чи окреме приміщення, можна організувати гардероб, негірший від Керрі Бредшоу, якщо дотримуватися нехитрих правил. Отже, шість порад знавця жіночого гардеробу, – пише 3 хвиля.

Читайте також

В соціальних мережах ажіотаж: На святкуванні Дня Тернополя була харизматична Ольга Полякова?
Оля Полякова показала свою еротичну фотографію в Instagram (Фото, 18+)

1. Гардероб – теж організм і потребує уваги, тому мінімум двічі в рік сезонно, на початку осені й навесні, йому необхідна  ревізія. Потрібно виділити для цієї процедури хоча би дві години, знайти велике дзеркало і попросити інших членів сім’ї  вас не турбувати. Витягунути абсолютно увесь гардероб, але якщо він величезний, то можна місце в шафі звільняти невеликими секціями, і відсортувати окремо одяг, взуття, сумки, аксесуари  тощо. Відкласти в бік речі, які втратили зовнішній вигляд і не підлягають ремонту, які замалі і завеликі, ті, що не носилися більше року, речі, що вийшли з моди, одяг, який не підходить вам по фігурі чи кольорі, новий одяг, який ви ніколи не носили. Речі, які безнадійно втратили вигляд, викидайте в смітник. Всі інші приберіть, можете віддати у благодійний фонд, подругам, мамі, або перекладіть в інше місце, коробку. Все що залишилося, відсортуйте  і переходьте до другого етапу.

2. Всі речі, що залишилися також варто проаналізувати, визначити базовий гардероб, сформувати повноцінні комплекти (одяг, взуття, сумка, аксесуари), спробувати поєднати їх по-іншому, виявити одяг, який не поєднується уже з жодним наявним та скласти список покупок. Орієнтуватися потрібно вже на ті речі, які є в гардеробі, а не на речі-одиначки, тобто якщо у вас є блузка, светр, штани і спідниця, то жакет вам потрібний більше,  ніж ще одна блузка.

3. Перед тим, як розкладати одяг в шафу, розділіть речі на групи: А) За сезоном: якщо пройшло літо, то купальники, легкі сукні, шорти, футболки, топи, якщо зима, відповідно всі теплі светри, спідниці, штани, шарфи, шапки  ховаємо в окремі пакети або на важкодоступні місця в шафі. Б) За типом:сукні до суконь, штани до штанів, сорочки до сорочок, не змішуючи їх разом. Джинси з светрами не зберігаються, колготки, шкарпетки окремо. В) За кольором: від темного до світлого, або від світлого до темного Г) За ситуацією: на роботу, святковий одяг, на прогулянку, домашній одяг, для заняття спортом, для зустрічі з друзями. Д) Можна також створювати готові комплекти на тиждень або капсульні комплекти від одягу до аксесуарів. Е) Якщо в шафі зберігають речі декількох членів сім’ї, розкладіть предмети гардеробу згідно приналежності до кожного з них.

4. Дуже важливо правильно організувати внутрішній простір шафи, щоб можна було швидко і легко знайти потрібну річ. Аби одяг лежав красиво на своїх місцях якомога довше, необхідно організувати всі можливі шухлядки, підвісні полиці, пластикові ємності для дрібних речей. У центральній частині шафи на вішаках розвішуйте спідниці, штани, сукні, сорочки, блузки, використовуйте не лише звичайні, а й спеціальні вішаки для спідниць і штанів. Трикотажні речі, светри краще зберігати у складеному вигляді, щоб на вішаках вони не втратили свою форму, можна навіть скатати у валики. Для нарядних і святкових речей потрібно виділити окреме місце, якщо неможливо – пакувати в чохли. Щоб в потрібний момент легко було знайти краватку, пояси, платки, шарфики, зберігайте їх на спеціальній вішалці на зворотньому боці дверей шафи, якщо нема – можна самому зробити з вішалки для рушників чи звичайних гачків з наліпками. Для зберігання шкарпеток, колготок, нижньої білизни використовуйте спеціальні органайзери або коробки, щоб підтримувати чистоту у шафі. В декоративних коробках чи коробках з-під взуття зберігайте аксесуари і різні дрібнички. Взуття зберігайте теж в коробках в окремому відділенні або в спеціальних шафах для взуття. Для приємного запаху можна класти в шафу сухі парфуми, мішечки з пахучими травами, ароматні саше чи шматочок мила, яке приємно пахне.

5. Ідеальний порядок навести простіше, ніж  підтримувати його впродовж тривалого часу. Але це цілком реально, якщо дотримуватися правил зберігання: – Не складати зім’яті речі в шафу, краще їх відразу попрасувати. – Не складати в шафу брудний одяг. – На видному місці розташовувати найбільш затребувані речі поточного сезону. – Не розкидати речі по кімнаті. – Класти кожну річ на своє місце. – У шафі не повинно бути занадто тісно.

6. Аби лад на полицях в шафі приносив вам вранці гарний настрій, не достатньо прочитати 5 правил, а потрібно прийти додому і втілити ці поради в життя.  Бажано сьогодні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гардероб, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оля вінницька, #поради, #стиліст, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: