Вифлеємський вогонь миру засвітить на Тернопільщині (Розклад)

15.12.2017 16:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Вифлеємський вогонь миру передаватимуть у міста на Тернопільщині, починаючи із 19 грудня. Тернополяни отримають вогонь після освячення Різдвяної Шопки та засвічення вогнів новорічної ялинки міста. Дійство розпочнуть 19 грудня о 16:30 на Театральному майдані, - пише Терен.

Передача парафіянам УГКЦ відбудеться 24 грудня в Архикатедральному соборі УГКЦ НЗПБ (година уточнюється).

Передачу вогню в заклади розпочнуть з 20 грудня.

Парафіянам УПЦ КП пройде після 21 грудня (йде уточнення).

Парафіянам Римо-католицької церкви – після 20 грудня (час уточнюється).

У малі осередки Тернопільської округи – 19 грудня.

У Бережанах, Підгайцях, Бучачі, Шумську, Хоросткові відбудеться урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру відбудеться 19 грудня.

Із 21 грудня пройде передача вогню громадам в Тернопільському, Шумському, Підволочиському, Бережанському, Гусятинському, Бучацькому, Монастириському, Чортківському, Борщівському, Козівському, Лановецькому районах Тернопільської області.

Таку передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру (ВВМ) – започатковано у 1986 році в Австрії. У 1992 традиція завдяки пластунам була запроваджена і в Україні.  Після розгортання військових дій на території України тема миру набула особливої актуальності. Тож у домівках тернополян матимуть змогу відчути радість і тепло, яке випромінюється з місця народження Ісуса. У родинах бійців АТО – спокій та впевненість, що пластуни пам’ятають про захисників нашої Батьківщини, які ризикують життям заради нашого майбутнього у незалежній та вільній країні.

До речі, мандрівник з Тернопільщини Іван Онисько нещодавно побував у місці, де без стороннього втручання запалюється вогонь – у храмі Воскресіння Христового у Єрусалимі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі