Тернопільщиною поширюється африканська чума свиней: зареєстровані нові випадки

Опубліковано:
5 Грудня, 2017

В Тернопільській області знову виявлено спалахи африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Зокрема, поблизу с. Гарбузів та на території мисливського господарства «Оберіг» поблизу с. Мильне Зборівського району було проведено відстріл двох голів диких кабанів. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини 30 листопада 2017 було виявлено ДНК вірусу АЧС.

Читайте також

На Тернопільщині вживають заходів, щоб не допустити розповсюдження африканської чуми
На Тернопільщині свиня загинула від небезпечного захворювання

– З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС 2017 проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Зборівській районній державній адміністрації, рішеннями якої затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду, – повідомляють фахівці Держпродспоживслужби.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

До слова, це вже далеко не перший випадок АЧС на Тернопіллі. Лише нещодавно, 24 листопада на території Іванчанської сільської ради в урочищі «Під горою» (Збаразький район, Тернопільська область) було виявлено 2 трупи диких кабанів. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини 25 листопадабуло виявлено ДНК вірусу АЧС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #африканська, #свиня, #чума
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: