Як покарали лікарів з вини яких помер підліток з Тернопільщини?

Опубліковано:
1 Грудня, 2017

Володимира Кулака, який втратив свого 12-річного сина Романа через нездатність медиків Жидачівської районної лікарні (Львівська область) поставити вірний діагноз, бореться за те, щоб покарати винних й тим самим домогтися справедливості. Зовсім інакше до вирішення проблеми лікарської некомпетентності ставляться у Департаменті охорони здоров’я ЛОДА, а особливо у самій районній клініці, – пише Тернопільська Липа.

В області пропонують «розглянути питання» про притягнення медиків до «дисциплінарної відповідальності», а в районі – скеровують їх на курси підвищення кваліфікації та влаштовують науково-практичну конференцію. Тобто і одні і інші спускають справу, як кажіть, «на гальмах». Надія лише на Міністерство охорони здоров’я, яке зараз проводить свою експертизу трагічного випадку. На судмедекспертизу слідчих Нацполіції, а також на небайдужих політиків, які роблять розголос та сприяють об’єктивному розслідуванню.

Kulak_roman

Одна з них, народний депутат Ірина Суслова, написала про особливості «покарання» недолугих методів на своїй сторінці у Фейсбук.

«Донедавна здавалось, що на цьому шляху є певний прогрес. За висновком клініко-експертної експертизи виявилось, що медики припустились 11 помилок, які призвели до смерті Романа. Серед них, неповний збір анамнезу, погана взаємодія між різними лікарями, невчасне транспортування дитини з райлікарні до Львова та багато інших. Департамент Львівської облджержадміністрації видав наказ, де серед іншого вказано: «розглянути питання щодо притягнення медичного персоналу, задіяного в наданні медичної допомоги дитині, до дисциплінарної відповідальності».

Цей захід міг стати першою адекватною реакцією на непрофесіоналізм медиків. Проте, головний лікар Жидачівської райлікарні скористався тим, що припис документу не має доконаної наказової форми. Тобто мова йде лише про «розгляд питання». Й тому без зайвих докорів сумління «помилував» своїх підлеглих. У своєму листі до ЛОДА відзвітував про те, що відправляє медиків, які лікували Романа, на курси підвищення кваліфікації та проводить науково-практичну конференцію. Добре, що хоч премію їм не виписав за «особливе старання»!

Про яку справедливість в глобальному масштабі може йти мова, якщо держава нездатна покарати непрофесійних медиків на рівні району! Це все більше нагадує знущання над вбитим горем батьком, затягування часу, щоб вся ця історія забулась, а хвилі обурення вщухли.

Але ми не зупинимось! Зроблю все від себе залежне, щоб пробити стіну байдужості, медичної бюрократії та безвідповідальності! Врешті-решт, винуватців смерті хлопчика покарають! Це потрібно не тільки Володимиру Кулаку, але й мільйонам українських батьків, чиї діти знаходяться в зоні ризику та можуть потрапити до рук лікарів-невігласів».

24129937_1780151888692971_8604463854300943155_n

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кулак, #лікар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини, #трагедія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: