Тернополянин став прототипом героя фільму «Кіборги»

Опубліковано:
1 Грудня, 2017

До всеукраїнської прем’єри фільму «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва, яка відбудеться 7 грудня, до Дня збройних сил України, tsn.ua презентував спецпроект про чотирьох захисників Донецького аеропорту, які стали прототипами героїв стрічки. Один із них — боєць з Тернополя Андрій Шараскін з позивним «Богема».

Головні герої фільму – це збірні образи, списані з реальних «кіборгів». Серед них є представники Збройних сил та добровольчого підрозділу, юний патріот і дорослий боєць, що не всидів на дивані перед телевізором, пише “ДОБА”.

Одним з прототипів став військовий Кирило Недря з позивним «Доцент». До початку війни він отримав звання кандидата історичних наук Дніпровського державного університету внутрішніх справ.  Брав участь в одному з найтяжчих боїв у Донецькому аеропорту 28 вересня 2014 року.

Ще одним героєм став «кіборг» Андрій Шараскін з позивним «Богема». За рік до війни разом з іншими акторами він створив мережу дитячих театральних шкіл у Львові й Тернополі. На війні став командиром бойової роти, яка базувалася під Донецьким аеропортом.«Донецький аеропорт – це колиска боротьби, але для когось він став домовиною. Там життя і смерть сприймаються по-іншому: це або вбиває тебе, або робить сильнішим. Я переконаний, що в більш українському місці, де відчувалася б наша держава, мені не доводилося бувати», – розповідає Кирило.

«Розуміння того, що ми творимо історію щодня, не давало нам права перекладати відповідальність на когось іншого, тому що кожен день важливий», – згадує Андрій Шараскін.

Євгеній Жуков з позивним «Маршал» був начальником Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. На війну прийшов 2014 року і брав участь у протистоянні у Слов’янську, командир окремої розвідувальної десантної роти 79 ОАЕМБр.

«На таких серйозних завданнях, як Донецький аеропорт, мають місце гумор та жарти. Якщо ти, як керівник, сидиш і розповідаєш усім, що нас вб’ють, починаєш згадувати про політиків, то час їхати додому. Навіть коли я розумів, що буде дуже складно в бою, завжди намагався  жартувати», – коментує військовий.

«Війна показала, хто якою людиною є. Головна проблема, що про справжніх патріотів згадують лише тоді, коли країна стоїть на межі», – говорить військовий.Заключною історією є згадки від Євгенія Межвікіна з позивним «Адам», який народився в Росії. Євгеній – майор Збройних сил України, заступник командира 1-ї окремої танкової бригади, герой України.

Нагадаємо, прем’єра фільму «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва відбудеться 7 грудня, до Дня збройних сил України, у всіх кінотеатрах країни. З кожного придбаногоквитка 5 гривень буде перераховано до фонду “Повернись живим” на допомогу сім’ям загиблих “кіборгів”. Після виходу стрічки на великі екрани, її показ запланований на телеканалі «1+1». 

Довідка: фільм «Кіборги» – повнометражна стрічка режисера Ахтема Сеітаблаєва про українських військових, які 242 дні захищали Донецький аеропорт під час напружених боїв 2014 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кіборг, #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прототип, #тернопіль, #тернопільські новини, #шараскін
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: