«Легені» Тернопільщини можуть знищити: лісівники б’ють на сполох (Відео, фото)

Опубліковано:
29 Листопада, 2017

Лісівники Тернопільщини протестують проти  реалізації Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства до 2022 року. ЇЇ схвалили 15 листопада на засіданні Кабміну, – повідомляє МедіаТОР.

Проект схваленої Урядом Стратегії суттєво відрізняється від того варіанту, який обговорено та узгоджено з громадськими організаціями, деревообробними асоціаціями та іншими зацікавленими сторонами, – кажуть протестувальники.

– Стратегія ще неопублікована у офіційних виданнях, але вона передбачає кардинальну зміну системи управління лісовим господарством та створення окремої структури з корпоративними правами. Відтак виникає питання, яка буде доля тих лісів, що сьогодні є в державній власності. Та хто займатиметься вирощуванням зелених насаджень, адже щоб виростити ліс потрібно 100 а то й 120 років, – каже начальник Тернопільської обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

Працівники лісових господарств побоюються скорочень.

– У нас на лісництві працює близько 70 людей. Хтось відав цій справі все життя. А сьогодні ми боїмося, що можуть скорочуватися робочі місця, – зауважив працівник природного заповідника «Медобори» Роман Шимків.

Підтримки лісівники просять у місцевих чиновників. Це питання вже розглянули на сесії облради, а завтра розглянуть на колегії облдержадміністрації

– Ми підтримуємо позицію наших лісівників, бо Стратегія сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства – не до кінця зрозуміла.  Ми не розуміємо як буде фінансуватися, за рахунок яких джерел. Проте я переконаний, що це мають бути державні, місцеві кошти та міжнародна технічна допомога, – підсумовує заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Вонс.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ігор вонс, #лісівники, #лісництво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #страйк, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: