На Тернопільщині влаштують полювання на диких кабанів через африканську чуму

Опубліковано:
28 Листопада, 2017

На Тернопільщині розпочнуть відстріл диких кабанів, аби зменшити ризик поширення африканської чуми свиней, нещодавно виявленої в одному з урочищ.

Про це IA ZIK повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

«25 листопада на угіддях одного з агропідприємств Збаразького району виявили трупи двох диких кабанів. Лабораторно у них підтвердили наявність вірусу африканської чуми свиней», – розповіли в управлінні.

Місце, поблизу якого знайшли хворих тварин, визнали неблагополучною зоною. За рішенням комісії при райдержадміністрації, карантинні дії ввели в урочищі на території Іванчанської сільської ради.

Зараз там здійснюють пошуки хворих і загиблих диких кабанів. Найближчим часом буде проведено відстріл, щоб зменшити поширення інфекції серед диких тварин та потрапляння її у приватні господарства.

На території, де було знайдено загиблих тварин, проведено дезінфекцію. Визначено зону нагляду, до якої увійшли 11 населених пунктів Збаразького району.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кабан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #полювання, #тернопіль, #тернопільські новини, #чума
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: