Про проблему правового статусу Бучацької ратуші розповів на зустрічі із журналістами районних видань голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. Він вважає, що райцентру вона дісталась незаконно, пише Реально з посиланням на Тернополяни.

– В мене є серйозні підстави вважати, що ОДА свого часу передала її місту незаконно. Просто процедура відбулась в обхід правового поля. Інша проблема – з державного бюджету ми не можемо реставрувати пам’яток місцевого значення, – зауважив Степан Барна.

Втім, очільник області каже, що є два шляхи вирішення цієї ситуації.

Читайте також

На Бучаччині затримали чоловіка, який самовільно видобував камінь
Через хвороби тварин у двох районах області оголосили карантин (Відео)

– Перший – зберігаємо статус ратуші, як пам’ятки місцевого значення, Бучач фінансує реконструкцію, а ми фінансуємо інші проекти Бучача. Наприклад, місто мало б робити дороги, але ми беремо на себе ці зобов’язання за рахунок коштів фонду регіонального розвитку. Таким чином, досягаємо балансу. Або ж Бучач каже, що такий варіант не підходить і ми забираємо в міста пам’ятку, міняючи статус на пам’ятку державного значення і фінансуємо самі за державний кошт, – говорить Барна.

Наразі ж обрали перший варіант.

– Ми з міським головою Бучача домовились, що він виділяє 2 млн. грн. на реконструкцію ратуші у Бучачі, які я компенсую в інший спосіб – чи з обласного бюджету, чи з Фонду регіонального розвитку, – додав обласний керманич.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ратуша, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: